Тошић на раскрсници: ЦСКА, Азија или Саудијска Арабија?

Одлука пада за седам дана! Српски репрезентативац би да остане, али још неки детаљи нису утаначени. . .

Фудбал 03.06.2017 | 20:00
Тошић на раскрсници: ЦСКА, Азија или Саудијска Арабија?
Седмица одлуке је пред Зораном Тошићем.

Српски репрезентативац тренутно броји можда и последње дане у дресу московског ЦСКА, пошто му крајем јуна истиче актуелни уговор, а пред њим је неколико опција. Прва је останак у ЦСКА, за коју Тошић највише лобира. Друга је одлазак у иностранство, али не Европа, већ Азија или Саудијска Арабија.

Ову информацију открио је генерални директор ЦСКА Роман Бабајев. 

"Преговарамо са Зораном, то је истина, а верујем да ће наредне седмице све бити много јасније. Имамо добру комуникацију, али имамо проблем финансијске природе. Што је потпуно разумљиво, с обзиром на Тошићеве године и искуство", каже Бабајев и открива да је у игри неколико различитих страна:

"Тошић има прилику да добро заради у некој азијској или арапској лиги. Има неколико добрих опција, ипак је репрезентативац Србије".

Он се, додуше, нада да ће Тошић остати у ЦСКА и наредних година. Али...

"Ми схватамо да у финансијском смислу ми не можемо да се такмичимо са клубовима из Азије или Арабије. Чак ни многи европски тимови нису способни да се боре са таквим финансијама".

Подсетимо, у првим разговорима клуба и играча на столу се нашла понуда од 1.500.000 евра годишње, што је за око 500.000 евра мање од онога што је Тошић досад примао. С друге стране, популарни Бамби тражи већи новац у новом уговору. 

Још зимус навелико се помињала прича о томе да би Зоран Тошић могао да напусти Москву и окрене ново поглавље у каријери. Било је спекулација о понудама из Турске и Немачке, али су се у међувремену те спекулације стишале. Што се тиче понуда из Азије и Арабије, засад неименовани клубови показали су интересовање за Тошића. 

Зоран Тошић је у недавном разговору са руским медијима потврдио да је његова жеља јасна. А то је да остане у ЦСКА. 

"Нема никаквих нових вести поводом преговора са ЦСКА. Ја желим да останем, али ту је још неколико детаља око којих морамо да се усагласимо, како би све на крају испало добро. Мени је разговор са ЦСКА на пвом месту и докне завршим разговоре са клубом, нећу преговарати са другим страна. Ако све прође како треба, неће их ни бити", верује 30-годишњи везиста.

Зоран Тошић је ове сезоне одиграо 29 утакмица за ЦСКА, постигао је један гол и уписао још пет асистенција. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар