Tošić na raskrsnici: CSKA, Azija ili Saudijska Arabija?

Odluka pada za sedam dana! Srpski reprezentativac bi da ostane, ali još neki detalji nisu utanačeni. . .

Fudbal 03.06.2017 | 20:00
Tošić na raskrsnici: CSKA, Azija ili Saudijska Arabija?
Sedmica odluke je pred Zoranom Tošićem.

Srpski reprezentativac trenutno broji možda i poslednje dane u dresu moskovskog CSKA, pošto mu krajem juna ističe aktuelni ugovor, a pred njim je nekoliko opcija. Prva je ostanak u CSKA, za koju Tošić najviše lobira. Druga je odlazak u inostranstvo, ali ne Evropa, već Azija ili Saudijska Arabija.

Ovu informaciju otkrio je generalni direktor CSKA Roman Babajev. 

"Pregovaramo sa Zoranom, to je istina, a verujem da će naredne sedmice sve biti mnogo jasnije. Imamo dobru komunikaciju, ali imamo problem finansijske prirode. Što je potpuno razumljivo, s obzirom na Tošićeve godine i iskustvo", kaže Babajev i otkriva da je u igri nekoliko različitih strana:

"Tošić ima priliku da dobro zaradi u nekoj azijskoj ili arapskoj ligi. Ima nekoliko dobrih opcija, ipak je reprezentativac Srbije".

On se, doduše, nada da će Tošić ostati u CSKA i narednih godina. Ali...

"Mi shvatamo da u finansijskom smislu mi ne možemo da se takmičimo sa klubovima iz Azije ili Arabije. Čak ni mnogi evropski timovi nisu sposobni da se bore sa takvim finansijama".

Podsetimo, u prvim razgovorima kluba i igrača na stolu se našla ponuda od 1.500.000 evra godišnje, što je za oko 500.000 evra manje od onoga što je Tošić dosad primao. S druge strane, popularni Bambi traži veći novac u novom ugovoru. 

Još zimus naveliko se pominjala priča o tome da bi Zoran Tošić mogao da napusti Moskvu i okrene novo poglavlje u karijeri. Bilo je spekulacija o ponudama iz Turske i Nemačke, ali su se u međuvremenu te spekulacije stišale. Što se tiče ponuda iz Azije i Arabije, zasad neimenovani klubovi pokazali su interesovanje za Tošića. 

Zoran Tošić je u nedavnom razgovoru sa ruskim medijima potvrdio da je njegova želja jasna. A to je da ostane u CSKA. 

"Nema nikakvih novih vesti povodom pregovora sa CSKA. Ja želim da ostanem, ali tu je još nekoliko detalja oko kojih moramo da se usaglasimo, kako bi sve na kraju ispalo dobro. Meni je razgovor sa CSKA na pvom mestu i dokne završim razgovore sa klubom, neću pregovarati sa drugim strana. Ako sve prođe kako treba, neće ih ni biti", veruje 30-godišnji vezista.

Zoran Tošić je ove sezone odigrao 29 utakmica za CSKA, postigao je jedan gol i upisao još pet asistencija. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar