Избори у Звезди: Легенде, доктори, правници...!

Избори за чланове Скупштине ФК Црвена звезда се ближе, а међу кандидатима се налазе бројна угледна имена.

Фудбал 03.06.2017 | 08:00
Избори у Звезди: Легенде, доктори, правници...!
Прилику да буду изабрани међу 36 кандидата који ће клуб представљати у Скупштини имаће некадашњи фудбалери, а данас ветерани Црвене звезде.

Међу њима има и Звездиних звезда — трећа Звездина звезда и почасни председник клуба Драган Џајић, односно четврта Звездина звезда, некадашњи тренер и актуелни потпредседник клуба Владимир Петровић Пижон.

Такође, на листи се налази и други актуелни потпредседник Црвене звезде Јован Куле Аћимовић. Од некадашњих фудбалера ту су још и Ратомир Дујковић, актуелни председник Супштине клуба, затим Бошко Ђуровски, трофејни играч и тренер, Станислав Караси, Томислав Милићевић и Милош Шестић.

Осим легенди клуба, међу кандидатима се налазе и бројне угледне личности из света медицине, права, економије и уметности.

Бранко Белесин је професор на Медицинском факултету, по занимању кардиолог. Председник је удружења кардиологије Србије, а уједно је и начелник одељења за функционалну дијагностику Клиничког центра. Своју хуману страну свакодневно доказује као управитељ фондације „За ваше срце“.

Мирослав Вукосављевић је светски професор доктор очне медицине, и такође редовни професор на Медицинском факултету Универзитета одбране Републике Србије. Вукосављевић је члан америчке офтамолошке академије и члан швајцарске фондације за истраживање ока.

Такође, Вукосављевић је председник Витро регионалног удружења Републике Србије.

Из области медицине долазе и Велимир Марковић, хирург и уједно директор клинике за дигестивну хирургију, односно Јово Мартиновић, начелник стоматологије Студентске поликлинике и шеф оралне хирургије који поседује и приватну праксу „Мартиновић“.

И правници имају своје представнике међу кандидатима. Михајло Живковић је доктор правних наука и председник правног одбора савета страних инвеститора. Александар Ребић је дипломирани правник и помоћник директора Управе за заједничке послове републичких органа.

На списку кандидата нашли су се и адвокати: Немања Васиљевић, Милош Вучковић, Никола Думнић и Мирјана Радовановић.

Из света економије долази Драган Манинчић, дугогодишњи директор „Просвете“, по занимању дипломирани економиста.

Мирослав Лазански, угледни војни аналитичар, колумниста Политике, новинар и народни посланик, такође се налази на листи кандидата за Скупштину клуба.

Из света културе међу кандидатима се налази и Југ Радивојевић, редитељ који је дипломирао позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду. Режирао је 79 представа у више од двадесет позоришта у Србији. За своја редитељска остварења добио је бројне награде.

Александар Радојичић, један од глумаца млађе генерације који иза себе већ има велика глумачка остварења. „Монтевидео, Бог те видео“, „Шеши професора Косте Вујића“, „Војна академија“, само су неки од филмова односно серија у којима Радојичић глуми, а такође игра у великом броју представа.

Глумце представља и Виктор Савић чије се име појављује између осталих и у следећим насловима: „Монтевидео, Бог те видео“, „Шишање“, „Мјешовити брак“, „Паре или живот“.

Кандидат за Скупштину је и Драган Џодић, генерални менаџер компаније „Пепси“.

"Звездаши, чланови клуба, ће у недељу 4. јуна и понедељак 5. јуна имати „слатке муке“ како би одабрали оне за које сматрају да су најбољи да репрезентују Црвену звезду у највишем клупском телу", наводи се на званичном сајту црвено-белих.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар