Izbori u Zvezdi: Legende, doktori, pravnici...!

Izbori za članove Skupštine FK Crvena zvezda se bliže, a među kandidatima se nalaze brojna ugledna imena.

Fudbal 03.06.2017 | 08:00
Izbori u Zvezdi: Legende, doktori, pravnici...!
Priliku da budu izabrani među 36 kandidata koji će klub predstavljati u Skupštini imaće nekadašnji fudbaleri, a danas veterani Crvene zvezde.

Među njima ima i Zvezdinih zvezda — treća Zvezdina zvezda i počasni predsednik kluba Dragan Džajić, odnosno četvrta Zvezdina zvezda, nekadašnji trener i aktuelni potpredsednik kluba Vladimir Petrović Pižon.

Takođe, na listi se nalazi i drugi aktuelni potpredsednik Crvene zvezde Jovan Kule Aćimović. Od nekadašnjih fudbalera tu su još i Ratomir Dujković, aktuelni predsednik Supštine kluba, zatim Boško Đurovski, trofejni igrač i trener, Stanislav Karasi, Tomislav Milićević i Miloš Šestić.

Osim legendi kluba, među kandidatima se nalaze i brojne ugledne ličnosti iz sveta medicine, prava, ekonomije i umetnosti.

Branko Belesin je profesor na Medicinskom fakultetu, po zanimanju kardiolog. Predsednik je udruženja kardiologije Srbije, a ujedno je i načelnik odeljenja za funkcionalnu dijagnostiku Kliničkog centra. Svoju humanu stranu svakodnevno dokazuje kao upravitelj fondacije „Za vaše srce“.

Miroslav Vukosavljević je svetski profesor doktor očne medicine, i takođe redovni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta odbrane Republike Srbije. Vukosavljević je član američke oftamološke akademije i član švajcarske fondacije za istraživanje oka.

Takođe, Vukosavljević je predsednik Vitro regionalnog udruženja Republike Srbije.

Iz oblasti medicine dolaze i Velimir Marković, hirurg i ujedno direktor klinike za digestivnu hirurgiju, odnosno Jovo Martinović, načelnik stomatologije Studentske poliklinike i šef oralne hirurgije koji poseduje i privatnu praksu „Martinović“.

I pravnici imaju svoje predstavnike među kandidatima. Mihajlo Živković je doktor pravnih nauka i predsednik pravnog odbora saveta stranih investitora. Aleksandar Rebić je diplomirani pravnik i pomoćnik direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

Na spisku kandidata našli su se i advokati: Nemanja Vasiljević, Miloš Vučković, Nikola Dumnić i Mirjana Radovanović.

Iz sveta ekonomije dolazi Dragan Maninčić, dugogodišnji direktor „Prosvete“, po zanimanju diplomirani ekonomista.

Miroslav Lazanski, ugledni vojni analitičar, kolumnista Politike, novinar i narodni poslanik, takođe se nalazi na listi kandidata za Skupštinu kluba.

Iz sveta kulture među kandidatima se nalazi i Jug Radivojević, reditelj koji je diplomirao pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirao je 79 predstava u više od dvadeset pozorišta u Srbiji. Za svoja rediteljska ostvarenja dobio je brojne nagrade.

Aleksandar Radojičić, jedan od glumaca mlađe generacije koji iza sebe već ima velika glumačka ostvarenja. „Montevideo, Bog te video“, „Šeši profesora Koste Vujića“, „Vojna akademija“, samo su neki od filmova odnosno serija u kojima Radojičić glumi, a takođe igra u velikom broju predstava.

Glumce predstavlja i Viktor Savić čije se ime pojavljuje između ostalih i u sledećim naslovima: „Montevideo, Bog te video“, „Šišanje“, „Mješoviti brak“, „Pare ili život“.

Kandidat za Skupštinu je i Dragan Džodić, generalni menadžer kompanije „Pepsi“.

"Zvezdaši, članovi kluba, će u nedelju 4. juna i ponedeljak 5. juna imati „slatke muke“ kako bi odabrali one za koje smatraju da su najbolji da reprezentuju Crvenu zvezdu u najvišem klupskom telu", navodi se na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar