Крсташки се барјак вије, Парма се враћа!

Победа у четвртфиналу, цела Италија држи палчеве! Преко 10. 000 људи на Тардинију, јунак је још један момак којег знамо из Серије А.

Фудбал 01.06.2017 | 16:15
Крсташки се барјак вије, Парма се враћа!
За све љубитеље италијанског фудбала и носталгичаре за најјачом лигом света на прелазу из 20. у 21. век, једна добра вест: Парма је наставила опоравак! Вечерас су фудбалери Парме направили велики корак ка коначном циљу у овој сезони, а то је: пласман у Серију Б.

Један од најјачих клубова Италије из златне Серије А се 2015. нашао на самом дну Серије А. Банкротирали су са 218.000.000 евра дуга и кренули из почетка. Прошле сезоне су под новим именом Парма Калчо 1913 кренули од Серије Д и успели да се одмах пласирају у Серију Ц без пораза.

Венеција коју са клупе предводи Пипо Инзаги је у лигашком деслу сезоне Серије Ц била јача и као првопласирана изборила пласман у Серију Б. Парми је остало да се Серије Б докопа кроз бараж у којем се 28 тимова бори за једно место у другом разреду италијанског фудбала.

Вечерас су популарни Крсташи у првој утакмици четвртфинала плеј-офа савладали Лукезе са 2:1. Подсетимо, још раније су у осмини финала елиминисали Пјаћенцу.

На трибинама легендарног стадиона Енио Тардини се нашло преко 10.000 навијача Парме који су приредили сјајну атмосферу и подсетили на времена када је Парма била међу најјачим клубовима Италије.





Ипак, гости су умало покварили журку. Повели су голом Фанућија из пенала после пола сата игре. Ипак, 35-годишњи нападач Емануеле Калајо се показао као Пармин спасиалц. Момак кога се из Серије А сећамо по играма за Сијену, Наполи, Ђенову и Катанију је изједначио у финишу првог, да би ударцем главом у 75. донео преокрет и победу на опште одушевљење домаћих навијача.



Парму очекују реванш у Лукезеу 4. јуна, а ако прође у полуфинале и двомеч са бољим из дуела Порденоне - Козенца. Ако и то прође, у финалу за пласман у Серију Б, популарни Крсташи иду на Леће, Алесандрију, Ливорно или локалног ривала Ређану.

Италија држи палчеве Парми! 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар