Krstaški se barjak vije, Parma se vraća!

Pobeda u četvrtfinalu, cela Italija drži palčeve! Preko 10. 000 ljudi na Tardiniju, junak je još jedan momak kojeg znamo iz Serije A.

Fudbal 01.06.2017 | 16:15
Krstaški se barjak vije, Parma se vraća!
Za sve ljubitelje italijanskog fudbala i nostalgičare za najjačom ligom sveta na prelazu iz 20. u 21. vek, jedna dobra vest: Parma je nastavila oporavak! Večeras su fudbaleri Parme napravili veliki korak ka konačnom cilju u ovoj sezoni, a to je: plasman u Seriju B.

Jedan od najjačih klubova Italije iz zlatne Serije A se 2015. našao na samom dnu Serije A. Bankrotirali su sa 218.000.000 evra duga i krenuli iz početka. Prošle sezone su pod novim imenom Parma Kalčo 1913 krenuli od Serije D i uspeli da se odmah plasiraju u Seriju C bez poraza.

Venecija koju sa klupe predvodi Pipo Inzagi je u ligaškom deslu sezone Serije C bila jača i kao prvoplasirana izborila plasman u Seriju B. Parmi je ostalo da se Serije B dokopa kroz baraž u kojem se 28 timova bori za jedno mesto u drugom razredu italijanskog fudbala.

Večeras su popularni Krstaši u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa savladali Lukeze sa 2:1. Podsetimo, još ranije su u osmini finala eliminisali Pjaćencu.

Na tribinama legendarnog stadiona Enio Tardini se našlo preko 10.000 navijača Parme koji su priredili sjajnu atmosferu i podsetili na vremena kada je Parma bila među najjačim klubovima Italije.





Ipak, gosti su umalo pokvarili žurku. Poveli su golom Fanućija iz penala posle pola sata igre. Ipak, 35-godišnji napadač Emanuele Kalajo se pokazao kao Parmin spasialc. Momak koga se iz Serije A sećamo po igrama za Sijenu, Napoli, Đenovu i Kataniju je izjednačio u finišu prvog, da bi udarcem glavom u 75. doneo preokret i pobedu na opšte oduševljenje domaćih navijača.



Parmu očekuju revanš u Lukezeu 4. juna, a ako prođe u polufinale i dvomeč sa boljim iz duela Pordenone - Kozenca. Ako i to prođe, u finalu za plasman u Seriju B, popularni Krstaši idu na Leće, Alesandriju, Livorno ili lokalnog rivala Ređanu.

Italija drži palčeve Parmi! 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar