Министарство крши законе Српске

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Хидрометеоролошки завод РС и Агенција за аграрна плаћања РС обавезе од 31,8 милиона КМ, доспјеле на плаћање крајем прошле године, укључили су у извршење буџета за ту годину, иако нису обезбиједили средства за то.

Република Српска 01.06.2017 | 11:06
Министарство крши законе Српске
Ово се, између осталог, наводи у извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора, која је Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС дала мишљење с резервом.

Ово министарство, наводе ревизори, и приликом плаћања обавеза из 2015. године у износу од 32 милиона КМ у извршењу буџета за прошлу годину није приказало као измирење обавеза из претходних година, што је такође супротно Закону о буџетском систему РС.

Ревизори су неправилности уочили и приликом додјеле регресираног дизел горива у 2016. години, јер средства за те намјене нису додијељена на основу пријављеног коришћења, него на основу укупно регистрованог пољопривредног земљишта.

Такође, подстицајне мјере за вакцинацију одобраване су на основу доказа с ниским нивоом поузданости па су постојале потребе за теренским провјерама, што током прошле године није рађено.

Када су у питању подстицаји по основу премије за млијеко, такође нису вршене теренске контроле, а нису ни прописани документи на основу којих би корисник подстицаја за адаптацију и изградњу нових објеката доказао уложена средства.

Пажња је скренута и на закон који је дефинисао да средства за развој пољопривреде буду најмање шест одсто од прихода, што у пракси није случај, тако да се практично није могао ни усвојити план коришћења средстава за подстицање пољопривреде.

Ревизори су навели и то да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, на чијем је челу Стево Мирјанић, изложено значајном ризику због одузимања дозволе за рад и покретање поступка ликвидације Банке Српске, гдје је остало блокирано готово 2,5 милиона КМ.

(Независне новине)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

01.06.2017 09:13

Овај човјек је само фигура која зна да наплати своју "Студију изводљивости" , њега се ништа нити пита нити о чему одлучује, а довољно је неморалан да у 100 години гули државне паре....нетребале му!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ускоро тхе енд

01.06.2017 14:22

Да РС-дио иоле има обиљезје некакве дрзаве овакви типови би се насли иза ресетака. Овако је влада сауцесник у послу реформске агенде па се до одговорности не мозе доци. А и када би се покусало не би ваљда судови судили онима од којих ови зиве. Каква лакрдија у односима, каква свеопста срамота!

Name

метузалем

01.06.2017 09:21

Стево-метузалем све покраде за Додика-70% и себи-30%. Што је уложио у Банку Српске? Зато што је Баја наредио па да се те паре узму у горњем омјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

01.06.2017 09:24

За вас не постоји закон, он је само на папиру вама треба увести ДУШАНОВ ЗАКОН

ОДГОВОРИТЕ
Name

старац Фочо

01.06.2017 09:29

Метузалем је велики лопина, уложио у банку 2,5 милиона која је пропала као и Р.Српска што ће са оваквом влашћу. Паре нису пропале, оне су осмишљено узете и подјељене, путем режимских тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да није ревизија било свега

01.06.2017 09:31

Када министарство не проводи закон које је само предлозило како онда оцекивати да тај исти закон корфисте, проводе конреолисе његову примјену и клијенти тог министарства [пољопривредници, фарме, мљекаре,..] да није ревизија са резервом и без ње неби се знало ко пије а ко паца - било би свега

ОДГОВОРИТЕ
Name

ргу

01.06.2017 09:35

из РУГИП--а је украдено путем С. Банке 1,7 милиона на исти начин као код метузалема

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

01.06.2017 12:37

Никакве крадје у РУГИП-у није било!

Name

Синови Бардацхе

01.06.2017 09:37

Да је то урадио продавац Царапа пред Боском,па да одговара,овако за милионе ,ником ниста,и то се зове,ентитет,дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

01.06.2017 09:38

Па овај се не сјећа шта је јуче јео, а да се сјећа закона.... Макнути га, именовати неког младје, али ни случајно из владајуће гарнитуре.Ако желимо добро себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прц Милојка

01.06.2017 13:49

Овој старој дртини није мјесто ни у клубу пензионера, акамоли у минстарској фотељи. Али, Додик ће га држати у тој фотељи све док имају шта да хапају или док их не одува народ на наредним изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са разлогом

02.06.2017 07:15

Шту су запели за године овога лика..??!! Па њему онај Арие Ливне може бабо да буде. А још дјелује, као бајаги ради, паре уредно прима. Па од њега је старији и онај Пухалац што је директор предузећа за гас који се у РС и не користи нити га има нити стиже. Нити ће, какве су прилике. Нема више токова, нема ни РС прикључака на токове. Значи, свијетла будућност овом лику се смијеши, још ће он да траје и истрајава. Није добро нити неће бити. Нису изгледи. Мрка капа.

ОДГОВОРИТЕ