Пријава против Душанке Мајкић

Замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић због лажних изјава поднио је пријаву Комисији за кодекс против посланика СНСД-а Душанке Мајкић. Каже да је шокиран безочним лажима које је јавно изнијела.

Босна и Херцеговина 31.05.2017 | 22:59
Пријава против Душанке Мајкић
Душанка Мајкић је 15.маја ове године у емисији РТРС-а изјавила да је Младен Босић, након што додатне акцизе по други пут нису усвојене у Представничком вијећу, сав срећан дотрчао у скупштински ресторан и рекао:"Супер, завршили смо посао, нема плата и пензија у Републици Српској."

Босић тврди да су то ноторне лажи. "Тако нешто, да је добро што неће бити пензија и плата, ја не бих ни помислио, а камоли јавно рекао. Очигледно је да се ради о хушкању, сијању мржње и безочном блаћењу."

Коментаришући пријаву, Душанка Мајкић каже да она није чула својим ушима да је Босић то рекао, али је то у скупштинском ресторану чуо посланик СББ-а Дамир Арнаут, па је то препричао у скупштинској сали. Она је то чула у директном преносу сједнице који је пратила путем интернета, јер посланици СНСД-а не присуствују сједницама.

"Посланик СББ-а је то рекао, а ја сам то само поновила не телевизији", истиче Мајкићева, али Дамир Арнаут каже нешто сасвим друго.

"То није рекао господин Босић. Он није ни био у ресторану. То је рекао један колега из његове странке који је сједио неколико столова даље иза мојих леђа."

Младен Босић истиче да је очигледно да су лажи и подметања политичка стратегија СНСД-а који на тај начин хушка народ против СДС-а и покушава да скрене пажњу са економске пропасти Републике Српске. Додаје да је смијешно да се са пензионерима у Српској солидарише Душанка Мајкић која је отишла у пензију, узела отпремнину од 30 хиљада марака, а сутрадан замрзнула пензионерски статус и вратила у скупштину као професионални посланик.

Мајкићева и на ове оптужбе има одговор. "Ја имам на то право. То је оно што сам ја зарадила за 40 година стажа. Ово што сада радим је у складу са одлуком Уставног суда. Шта је ту погрешно?"

На лажи и подметања СНСД-а, сматра Младен Босић, насјео је и предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ, који је изјавио да се радује повећању пензија од 3%, али је то повећање могло бити и веће да представници Републике Српске у Сарајеву нису блокирали кредит ММФ-а и исплату клириншког дуга Русије.

"Ни клириншки дуг чија исплата није блокирана, ни кредит ММФ-а не би помогли пензинерима који ће, и ако им се повећају пензије за 3 или 5 %, и даље имати најниже пензије у регији. За повећање пензија, али и примања свих грађана Српске потребно је да зауставимо пљачку буџетских средстава и природних ресурса", истиче Босић и додаје да не зна зашто Ракуљ заступа интересе СНСД-а, какве он користи има од исплате руског дуга и кредита ММФ-а, те колика му је пензија и колико ће за њега значити повећање од 3%.

БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

гласач

31.05.2017 21:10

Е што се брукате, никад више ни гласа нећете добити од грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

31.05.2017 22:35

А СТА ОД БАБЕ ОЦЕКИВАТИ НЕГО РЕКЛА- КАЗАЛА

Name

Никола ре

01.06.2017 12:36

Вуцицев говор треба анализирати власт у РС у па да се препознају , јединство , равноправност , исти третман за све градјане итд. Видјели би колика су олос и поган.

Name

вук

31.05.2017 21:15

Босицу ако ниси вук неце те цијенити ни у СзП. Медју вуковима морас бити вук ако оцес да опстанес. Никада у историји јагње није појело вука.Нити це кад успјети. Морас скупити екипу која се не боји старих вукова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобомир

31.05.2017 21:49

Да туга буде јос веца у све се умијеса Старац Фоцо Семберска несреца! Слободан Силни да народ не пане помозе сиротињи са своје стране! Подрза Зоку кримоса права а Гоција целу стисну за јаја! Обеца кредите тој друзини пустој да купи несто у вреци густој! Кроз њу браца Зоки и Гоци видјесе само да су ту мозда велики новци.. Нас је Слобо са багром милом и Миру покро и милом и силом. Ојади банку , и све око себе ваљда му остане за једно цебе , да своју цупаву главу покрије јер пред народ изаци не смије...И тако сви су у коло усли док музика по такту свира под водством,Додика даска прољеца и вијесника Немира! Посвецено свим тајкунима , лоповима , сецикесама и непријатељина насега рода!!! Ако бог да фалице им ова СЛОБОДА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миг

31.05.2017 21:55

Па и да је рекао, ста је погријесио? Ако влада не мозе да обезбједи паре у будзету за исплату плата и пензија, осим дивљих намета и кредита, онда влада не ваља и мора да нестане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

репортер

01.06.2017 04:21

Власт је толико огрезла у криминалу да це расвјетљавање ствари донијети веома бурне и болне расплете у јавности. Али без разоткривања истине нема напредка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

филип

01.06.2017 04:43

Све сто је другдје ненормално код нас је нормално и обрнуто. И ми зивимо стим, гледамо и цутке прелазимо. И онда си као ријец подрске каземо: Ајд нема сам само зив и здрав. И дуговјецан, сто реце Зељка 115%

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

01.06.2017 11:22

Засто не донесете закон ко оде у пензију, да се не мозе висе бавити политиком или само на одредено вријеме - па покази ста знас и зелис. У Босни има толико паметнихљуди, младих људи, немају никакву сансу да они показу ста знају док ти сви стари не оду, ионако примају незарађену ВЕЛИКУ плату, ниста не раде а млади напустају дрзаву и тразе СПАС по Европи.

Name

српска92

01.06.2017 14:02

Мој кумасине унитарна Босна и Херцеговина би била обецана земља за ово сто смо презивјели и до цега смо досли. Сад је касно, пропала су оба дрзавна ентитета, поготово српска. Пресмјесно је вјеровати да це ико остати овдје да враца дугове Милетовог владања. Напустио сам земљу прије 6 година, могао сам и ратну пензију изгањати, али хајд' нека Канаде и камиона тура до Мексика. Јадно да јадније не мозе бити. Потпуно смо промасили са ратом и уједињавањем српских земаља. Наси на власти и локано и на висем нивоу су гори од свих ових Муслимана. Ово је сад братија лопова са све три стране. Слазу се ко у филмовима, а напацују и уваљују своје ко у бајкама. Да смо ми памети били па се братили са Армијом и ХВО и узели под своје земљу и увели кратки поступак за лопове. Не могу вјеровати, тек сад видим колико је БиХ прељепа земља, три народа па ста. Овдје преко баре нема каквих нема, понајвисе цигана, клима никаква и све стима и свако сваког постује, барем јавно. Ста ко у куци прица није вазно. Пропада све у РС и БиХ и тако треба, нисмо заслузили боље. Боље би било да се насели неко ко це то тамо цјенити. Узас. Код 'нас' је етницки цист ентитет и горе стојимо милион пута од Федерације. Миле це остати на власти док не изуце и задњу марку. Задузити се, распродати и то мало сто је остало и ста онда. Ма и ја прицам празну прицу, јер ским год доле да прицам сви су одавно дигли руке од РС и зивота доле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тракија

01.06.2017 21:21

Ала брате али измишљаш