Prijava protiv Dušanke Majkić

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić zbog lažnih izjava podnio je prijavu Komisiji za kodeks protiv poslanika SNSD-a Dušanke Majkić. Kaže da je šokiran bezočnim lažima koje je javno iznijela.

Bosna i Hercegovina 31.05.2017 | 22:59
Prijava protiv Dušanke Majkić
Dušanka Majkić je 15.maja ove godine u emisiji RTRS-a izjavila da je Mladen Bosić, nakon što dodatne akcize po drugi put nisu usvojene u Predstavničkom vijeću, sav srećan dotrčao u skupštinski restoran i rekao:"Super, završili smo posao, nema plata i penzija u Republici Srpskoj."

Bosić tvrdi da su to notorne laži. "Tako nešto, da je dobro što neće biti penzija i plata, ja ne bih ni pomislio, a kamoli javno rekao. Očigledno je da se radi o huškanju, sijanju mržnje i bezočnom blaćenju."

Komentarišući prijavu, Dušanka Majkić kaže da ona nije čula svojim ušima da je Bosić to rekao, ali je to u skupštinskom restoranu čuo poslanik SBB-a Damir Arnaut, pa je to prepričao u skupštinskoj sali. Ona je to čula u direktnom prenosu sjednice koji je pratila putem interneta, jer poslanici SNSD-a ne prisustvuju sjednicama.

"Poslanik SBB-a je to rekao, a ja sam to samo ponovila ne televiziji", ističe Majkićeva, ali Damir Arnaut kaže nešto sasvim drugo.

"To nije rekao gospodin Bosić. On nije ni bio u restoranu. To je rekao jedan kolega iz njegove stranke koji je sjedio nekoliko stolova dalje iza mojih leđa."

Mladen Bosić ističe da je očigledno da su laži i podmetanja politička strategija SNSD-a koji na taj način huška narod protiv SDS-a i pokušava da skrene pažnju sa ekonomske propasti Republike Srpske. Dodaje da je smiješno da se sa penzionerima u Srpskoj solidariše Dušanka Majkić koja je otišla u penziju, uzela otpremninu od 30 hiljada maraka, a sutradan zamrznula penzionerski status i vratila u skupštinu kao profesionalni poslanik.

Majkićeva i na ove optužbe ima odgovor. "Ja imam na to pravo. To je ono što sam ja zaradila za 40 godina staža. Ovo što sada radim je u skladu sa odlukom Ustavnog suda. Šta je tu pogrešno?"

Na laži i podmetanja SNSD-a, smatra Mladen Bosić, nasjeo je i predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj, koji je izjavio da se raduje povećanju penzija od 3%, ali je to povećanje moglo biti i veće da predstavnici Republike Srpske u Sarajevu nisu blokirali kredit MMF-a i isplatu klirinškog duga Rusije.

"Ni klirinški dug čija isplata nije blokirana, ni kredit MMF-a ne bi pomogli penzinerima koji će, i ako im se povećaju penzije za 3 ili 5 %, i dalje imati najniže penzije u regiji. Za povećanje penzija, ali i primanja svih građana Srpske potrebno je da zaustavimo pljačku budžetskih sredstava i prirodnih resursa", ističe Bosić i dodaje da ne zna zašto Rakulj zastupa interese SNSD-a, kakve on koristi ima od isplate ruskog duga i kredita MMF-a, te kolika mu je penzija i koliko će za njega značiti povećanje od 3%.

BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

glasač

31.05.2017 21:10

E što se brukate, nikad više ni glasa nećete dobiti od građana.

ODGOVORITE
Name

Mrcevci

31.05.2017 22:35

A STA OD BABE OCEKIVATI NEGO REKLA- KAZALA

Name

Nikola re

01.06.2017 12:36

Vucicev govor treba analizirati vlast u RS u pa da se prepoznaju , jedinstvo , ravnopravnost , isti tretman za sve gradjane itd. Vidjeli bi kolika su olos i pogan.

Name

vuk

31.05.2017 21:15

Bosicu ako nisi vuk nece te cijeniti ni u SzP. Medju vukovima moras biti vuk ako oces da opstanes. Nikada u istoriji jagnje nije pojelo vuka.Niti ce kad uspjeti. Moras skupiti ekipu koja se ne boji starih vukova.

ODGOVORITE
Name

Slobomir

31.05.2017 21:49

Da tuga bude jos veca u sve se umijesa Starac Foco Semberska nesreca! Slobodan Silni da narod ne pane pomoze sirotinji sa svoje strane! Podrza Zoku krimosa prava a Gocija celu stisnu za jaja! Obeca kredite toj druzini pustoj da kupi nesto u vreci gustoj! Kroz nju braca Zoki i Goci vidjese samo da su tu mozda veliki novci.. Nas je Slobo sa bagrom milom i Miru pokro i milom i silom. Ojadi banku , i sve oko sebe valjda mu ostane za jedno cebe , da svoju cupavu glavu pokrije jer pred narod izaci ne smije...I tako svi su u kolo usli dok muzika po taktu svira pod vodstvom,Dodika daska proljeca i vijesnika Nemira! Posveceno svim tajkunima , lopovima , secikesama i neprijateljina nasega roda!!! Ako bog da falice im ova SLOBODA!!!!

ODGOVORITE
Name

Mig

31.05.2017 21:55

Pa i da je rekao, sta je pogrijesio? Ako vlada ne moze da obezbjedi pare u budzetu za isplatu plata i penzija, osim divljih nameta i kredita, onda vlada ne valja i mora da nestane!

ODGOVORITE
Name

reporter

01.06.2017 04:21

Vlast je toliko ogrezla u kriminalu da ce rasvjetljavanje stvari donijeti veoma burne i bolne rasplete u javnosti. Ali bez razotkrivanja istine nema napredka.

ODGOVORITE
Name

filip

01.06.2017 04:43

Sve sto je drugdje nenormalno kod nas je normalno i obrnuto. I mi zivimo stim, gledamo i cutke prelazimo. I onda si kao rijec podrske kazemo: Ajd nema sam samo ziv i zdrav. I dugovjecan, sto rece Zeljka 115%

ODGOVORITE
Name

AU

01.06.2017 11:22

Zasto ne donesete zakon ko ode u penziju, da se ne moze vise baviti politikom ili samo na odredeno vrijeme - pa pokazi sta znas i zelis. U Bosni ima toliko pametnihljudi, mladih ljudi, nemaju nikakvu sansu da oni pokazu sta znaju dok ti svi stari ne odu, ionako primaju nezarađenu VELIKU platu, nista ne rade a mladi napustaju drzavu i traze SPAS po Evropi.

Name

srpska92

01.06.2017 14:02

Moj kumasine unitarna Bosna i Hercegovina bi bila obecana zemlja za ovo sto smo prezivjeli i do cega smo dosli. Sad je kasno, propala su oba drzavna entiteta, pogotovo srpska. Presmjesno je vjerovati da ce iko ostati ovdje da vraca dugove Miletovog vladanja. Napustio sam zemlju prije 6 godina, mogao sam i ratnu penziju izganjati, ali hajd' neka Kanade i kamiona tura do Meksika. Jadno da jadnije ne moze biti. Potpuno smo promasili sa ratom i ujedinjavanjem srpskih zemalja. Nasi na vlasti i lokano i na visem nivou su gori od svih ovih Muslimana. Ovo je sad bratija lopova sa sve tri strane. Slazu se ko u filmovima, a napacuju i uvaljuju svoje ko u bajkama. Da smo mi pameti bili pa se bratili sa Armijom i HVO i uzeli pod svoje zemlju i uveli kratki postupak za lopove. Ne mogu vjerovati, tek sad vidim koliko je BiH preljepa zemlja, tri naroda pa sta. Ovdje preko bare nema kakvih nema, ponajvise cigana, klima nikakva i sve stima i svako svakog postuje, barem javno. Sta ko u kuci prica nije vazno. Propada sve u RS i BiH i tako treba, nismo zasluzili bolje. Bolje bi bilo da se naseli neko ko ce to tamo cjeniti. Uzas. Kod 'nas' je etnicki cist entitet i gore stojimo milion puta od Federacije. Mile ce ostati na vlasti dok ne izuce i zadnju marku. Zaduziti se, rasprodati i to malo sto je ostalo i sta onda. Ma i ja pricam praznu pricu, jer skim god dole da pricam svi su odavno digli ruke od RS i zivota dole.

ODGOVORITE
Name

trakija

01.06.2017 21:21

Ala brate ali izmišljaš