Николић након 17 година рада, стигао тик иза Михе и Јокана!

2. 400. 000 евра од Видеотона! А нису Мађари били једина заинтересована страна. Било их је још две из Европе!

Фудбал 01.06.2017 | 13:30
Николић након 17 година рада, стигао тик иза Михе и Јокана!
За навијаче Партизана је то био шок, али за Марка Николића је то била опција коју је дуго вагао и мерио. На крају је добро измерио и решио да се отисне пут Мађарске чији фудбал је у великој експанзији у последње време.

Одлазак из Партизана са којим је освојио дуплу круну и коначно дочекао шансу да се бори за Лигу шампиона у табор мађарског вицепрвака не делује на први поглед као велики корак напред. Али када се дубље зачепрка, јасно да Николић ову понуду није могао да одбије.

Како из финансијског, тако и из спортског мотива.

Како МОЗЗАРТ Спорт сазнаје, Николић је са Видеотоном потписао трогодишњи уговор вредан 2.400.000 евра по сезони. Што ће га после Синише Михајловића и Славише Јокановићаучинити најплаћенијим српским тренером у Европи.  

„Наравно да је амбиција Партизана за Лигу шампиона изазовнија, али пројекат у који сам ушао у Видеотону није орочен на два месеца. И не тиче се само овог лета. Комплетна прича има обрисе на дуге стазе. Томе у прилог нови стадион, савремени спортски центар, одлично организован клуб, лепа земља, леп град за живот. Све околности су за мене биле врло привлачне. Плус, после 17 година бављења овим послом добио сам прилику да решим и егзистенцијално питање. Због своје породице“, каже Николић за МОЗЗАРТ Спорт.

И није Видеотон једини који је желео Марка Николића на клупи и који је препознао крвав и напоран рад српског стручњака.

„У последњих десетак дана добио сам четири конкретне понуде. Из Русије, Белгије и Мађарске. Изабрао сам Видеотонову, чисто спортска прича ми омогућава да се опробам на следећем нивоу. Жељан сам изазова, рада у европском клубу који жели да буде првак и игра групну фазу УЕФА такмичења. Надам се да је то мали степеник ка ономе чему стежим. И где ћу, верујем, стићи“, каже Николић.

Секешфехервар је следећа станица у каријери Марка Николића. Видеотон је ове сезоне предао круну Хонведу. Николић је дошао да је врати. Баш као и када се вратио у Хумску прошлог лета... 

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар