Nikolić nakon 17 godina rada, stigao tik iza Mihe i Jokana!

2. 400. 000 evra od Videotona! A nisu Mađari bili jedina zainteresovana strana. Bilo ih je još dve iz Evrope!

Fudbal 01.06.2017 | 13:30
Nikolić nakon 17 godina rada, stigao tik iza Mihe i Jokana!
Za navijače Partizana je to bio šok, ali za Marka Nikolića je to bila opcija koju je dugo vagao i merio. Na kraju je dobro izmerio i rešio da se otisne put Mađarske čiji fudbal je u velikoj ekspanziji u poslednje vreme.

Odlazak iz Partizana sa kojim je osvojio duplu krunu i konačno dočekao šansu da se bori za Ligu šampiona u tabor mađarskog viceprvaka ne deluje na prvi pogled kao veliki korak napred. Ali kada se dublje začeprka, jasno da Nikolić ovu ponudu nije mogao da odbije.

Kako iz finansijskog, tako i iz sportskog motiva.

Kako MOZZART Sport saznaje, Nikolić je sa Videotonom potpisao trogodišnji ugovor vredan 2.400.000 evra po sezoni. Što će ga posle Siniše Mihajlovića i Slaviše Jokanovićaučiniti najplaćenijim srpskim trenerom u Evropi.  

„Naravno da je ambicija Partizana za Ligu šampiona izazovnija, ali projekat u koji sam ušao u Videotonu nije oročen na dva meseca. I ne tiče se samo ovog leta. Kompletna priča ima obrise na duge staze. Tome u prilog novi stadion, savremeni sportski centar, odlično organizovan klub, lepa zemlja, lep grad za život. Sve okolnosti su za mene bile vrlo privlačne. Plus, posle 17 godina bavljenja ovim poslom dobio sam priliku da rešim i egzistencijalno pitanje. Zbog svoje porodice“, kaže Nikolić za MOZZART Sport.

I nije Videoton jedini koji je želeo Marka Nikolića na klupi i koji je prepoznao krvav i naporan rad srpskog stručnjaka.

„U poslednjih desetak dana dobio sam četiri konkretne ponude. Iz Rusije, Belgije i Mađarske. Izabrao sam Videotonovu, čisto sportska priča mi omogućava da se oprobam na sledećem nivou. Željan sam izazova, rada u evropskom klubu koji želi da bude prvak i igra grupnu fazu UEFA takmičenja. Nadam se da je to mali stepenik ka onome čemu stežim. I gde ću, verujem, stići“, kaže Nikolić.

Sekešfehervar je sledeća stanica u karijeri Marka Nikolića. Videoton je ove sezone predao krunu Honvedu. Nikolić je došao da je vrati. Baš kao i kada se vratio u Humsku prošlog leta... 

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar