Дортмунд завршава дупли посао!

Фавр договорен, ускоро стиже и Балотели! Швајцарски стручњак прихватио све личне услове сарадње, питање је тренутка када ће посао бити завршен! А онда креће мисија - Супер Марио.

Фудбал 01.06.2017 | 21:30
Дортмунд завршава дупли посао!
Томас Тухел опростио се од Дортмунда уз велику жал због краја сарадње, а на Вестфалену већ је окренут нови лист и договорен тренер који би требало да настави велики посао. У питању је Лусијан Фавр, који се у Немачку враћа после две године, од чега је недавно завршену сезону провео на клупи најпријатнијег изненађења француског првенства - Нице. 

Према информацијама реномираног немачког листа Кикер, који увек педантно и темељно обради информације пре него што их пусти у јавност, Фавр је већ договорио са Дортмундом све личне услове сарадње. Али, детаљи уговора засад остају тајна. Сада Милионерима остаје да постигну договор са Ницом да спусти тражено обештећење. УФавровом уговору постоји клаузула на 5.000.000 евра, а у Дортмунду се надају да ће услуге швајцарског стручњака добити и за мање новца. 

Ту се пословање на релацији Ница - Дортмунд не завршава. Италијанским фудбалским небом одјекнула је вест да ће за Фавром пут Вестфалена кренути и Марио Балотели. Наводи се да није у питању само обична спекулација, већ да је ствар више него озбиљна. Првенствено из разлога што Балотели не жели да остане у Ници ако Фавр оде. 

Балотелију истиче уговор са Ницом до краја сезоне, када ће постати слободан играч, пошто је раскинуо сарадњу са Ливерпулом. Мада Дортмунд у офанзивном реду већ има опције попут Пјер Емерика Обамејана (вероватно одлази) Усмана Дембелеа, Марка Ројса, Андреа Ширлеа, Кристијана Пулишића и Александра Исака, кога многи зову „Шведски Балотели“,Марио би својим искуством унео додатну дубину у тим који тежи томе да свргне Бајерн са трона. 

Супер Марио доживео је препород каријере откако је стигао у Ницу, а под вођствомЛусијана Фавра сезону је завршио са рекордних 17 голова. Швајцарац је, изгледа, пронашао жицу за несташног италијанског центарфора, због чега су изградили посебан однос. 

Фавр је, иначе, у фудбалском свету познат као тренер који воли педантан фудбал и лепршаву игру. Многи га пореде чак и са Пепом Гвардиолом, а његово искуство које носи из Немачке даје му велику предност у односу на конкуренте. Наиме, са Хертом, а посебно Борусијом из Менхенгладбаха бележио је добре резултате последњих година. Колтове је увео у Лигу шампиона први пут од оснивања елитног такмичења у овом облику, мада је касније смењен пошто је сезону касније почео катастрофално лоше. 

Сада је, изгледа, дошло време за нови почетак. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар