Dortmund završava dupli posao!

Favr dogovoren, uskoro stiže i Baloteli! Švajcarski stručnjak prihvatio sve lične uslove saradnje, pitanje je trenutka kada će posao biti završen! A onda kreće misija - Super Mario.

Fudbal 01.06.2017 | 21:30
Dortmund završava dupli posao!
Tomas Tuhel oprostio se od Dortmunda uz veliku žal zbog kraja saradnje, a na Vestfalenu već je okrenut novi list i dogovoren trener koji bi trebalo da nastavi veliki posao. U pitanju je Lusijan Favr, koji se u Nemačku vraća posle dve godine, od čega je nedavno završenu sezonu proveo na klupi najprijatnijeg iznenađenja francuskog prvenstva - Nice. 

Prema informacijama renomiranog nemačkog lista Kiker, koji uvek pedantno i temeljno obradi informacije pre nego što ih pusti u javnost, Favr je već dogovorio sa Dortmundom sve lične uslove saradnje. Ali, detalji ugovora zasad ostaju tajna. Sada Milionerima ostaje da postignu dogovor sa Nicom da spusti traženo obeštećenje. UFavrovom ugovoru postoji klauzula na 5.000.000 evra, a u Dortmundu se nadaju da će usluge švajcarskog stručnjaka dobiti i za manje novca. 

Tu se poslovanje na relaciji Nica - Dortmund ne završava. Italijanskim fudbalskim nebom odjeknula je vest da će za Favrom put Vestfalena krenuti i Mario Baloteli. Navodi se da nije u pitanju samo obična spekulacija, već da je stvar više nego ozbiljna. Prvenstveno iz razloga što Baloteli ne želi da ostane u Nici ako Favr ode. 

Baloteliju ističe ugovor sa Nicom do kraja sezone, kada će postati slobodan igrač, pošto je raskinuo saradnju sa Liverpulom. Mada Dortmund u ofanzivnom redu već ima opcije poput Pjer Emerika Obamejana (verovatno odlazi) Usmana Dembelea, Marka Rojsa, Andrea Širlea, Kristijana Pulišića i Aleksandra Isaka, koga mnogi zovu „Švedski Baloteli“,Mario bi svojim iskustvom uneo dodatnu dubinu u tim koji teži tome da svrgne Bajern sa trona. 

Super Mario doživeo je preporod karijere otkako je stigao u Nicu, a pod vođstvomLusijana Favra sezonu je završio sa rekordnih 17 golova. Švajcarac je, izgleda, pronašao žicu za nestašnog italijanskog centarfora, zbog čega su izgradili poseban odnos. 

Favr je, inače, u fudbalskom svetu poznat kao trener koji voli pedantan fudbal i lepršavu igru. Mnogi ga porede čak i sa Pepom Gvardiolom, a njegovo iskustvo koje nosi iz Nemačke daje mu veliku prednost u odnosu na konkurente. Naime, sa Hertom, a posebno Borusijom iz Menhengladbaha beležio je dobre rezultate poslednjih godina. Koltove je uveo u Ligu šampiona prvi put od osnivanja elitnog takmičenja u ovom obliku, mada je kasnije smenjen pošto je sezonu kasnije počeo katastrofalno loše. 

Sada je, izgleda, došlo vreme za novi početak. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar