Стојковић: Спремамо се за рат са Велшанима!

"Прија што је Велс отписан – спремамо се за рат"! Први голман репрезентације Србије Владимир Стојковић рекао је да му прија што је део јавности прогласио Велс за аутсајдера у мечу у Београду.

Фудбал 01.06.2017 | 14:30
Стојковић: Спремамо се за рат са Велшанима!
Ипак, Стојковић је истовремено упозорио да је противник прошлогодишњи полуфиналиста Европског првенства и да заслужује сав могући респект, чак и без звезде Реал Мадрида Гарета Бејла.

"Не можемо да кажемо да су Велшани аутсајдери јер су прошлог лета били учесници полуфинала првенства Европе, али је лепо када их многи отпишу пре доласка у Београд. То значи да смо ми на добром путу и да добро играмо. Бихе преозбиљна утакмица, не потцењујемо никог, већ се буквално спремамо за рат", рекао је Стојковић Тањугу у Старој Пазови на припремама 'Орлова'.

Стојковић додаје да осећа подршку народа и медија на путу ка пласману на Мундијал у Русију.

"Почели смо да играмо онако како се очекује од нас, самим тим смо медијски и са трибина подржани. Преостаје нам да наставимо тако и корак по корак да газимо ка Мундијалу. Познати смо да против аутсајдера три месеца раније уписујемо победе. То је већа обавеза и већи терет, сви очекују три бода против нимало наивне репрезентације и даћемо све од себе да обрадујемо нацију".

Према његовим речим дуел против Велса није пресудан у квалификацијама јер је много бодова у игри, али би могао много да донесе Србији у случају тријумфа.

"Свака наредна утакмица је најважнија, а Велс је следећи противник. Остало је пет подједнако битних мечева и не можемо да кажемо је све или ништа. Морамо да будемо спремни и из позитивне амосфере додјемо до још једног доброг резултата, тензија нам није потребна".

Бивши чувар мреже Црвене звезде и Партизана не сматра да убедљиве победе над 'Змајевима' 6:1 и 3:0 у претходном циклусу квалификација за Светско првенство играју битну улогу.

"Не знам да ли код њих то ствара страх, али код нас сигурно не ствара мањак респекта. Играмо против Велшана као да никад се нисмо састајали медјусобно, али ако гледамо шта је било пре четири године онда исто требамо да удјемо у меч. Не смемо да се обазиремо што је било 6:1, све се заборавља", јасан је Стојковић.

Стојковић претходних шест месеци није добијао шансу у енглеском друголигашу Нотингем Форесту, али је, како наглашава, довољно искусан и спреман да се још једном успешно избори са таквом ситуацијом.

"Није ми први пут, већ сам се сусретао са тим, самим тим више сам посвећен репрезентацији и сву енергију усмеравам ка њој. Понекад је то добро... Потпуно сам спреман психички и физички", закључио је Стојковић, одбацивши да говори о могућем повратку у Партизан јер је тренутно фокусиран само на државни тим.

Утакмица између селекција Србије и Велса игра се 11. јуна на стадиону Рајко Митић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар