Stojković: Spremamo se za rat sa Velšanima!

"Prija što je Vels otpisan – spremamo se za rat"! Prvi golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da mu prija što je deo javnosti proglasio Vels za autsajdera u meču u Beogradu.

Fudbal 01.06.2017 | 14:30
Stojković: Spremamo se za rat sa Velšanima!
Ipak, Stojković je istovremeno upozorio da je protivnik prošlogodišnji polufinalista Evropskog prvenstva i da zaslužuje sav mogući respekt, čak i bez zvezde Real Madrida Gareta Bejla.

"Ne možemo da kažemo da su Velšani autsajderi jer su prošlog leta bili učesnici polufinala prvenstva Evrope, ali je lepo kada ih mnogi otpišu pre dolaska u Beograd. To znači da smo mi na dobrom putu i da dobro igramo. Bihe preozbiljna utakmica, ne potcenjujemo nikog, već se bukvalno spremamo za rat", rekao je Stojković Tanjugu u Staroj Pazovi na pripremama 'Orlova'.

Stojković dodaje da oseća podršku naroda i medija na putu ka plasmanu na Mundijal u Rusiju.

"Počeli smo da igramo onako kako se očekuje od nas, samim tim smo medijski i sa tribina podržani. Preostaje nam da nastavimo tako i korak po korak da gazimo ka Mundijalu. Poznati smo da protiv autsajdera tri meseca ranije upisujemo pobede. To je veća obaveza i veći teret, svi očekuju tri boda protiv nimalo naivne reprezentacije i daćemo sve od sebe da obradujemo naciju".

Prema njegovim rečim duel protiv Velsa nije presudan u kvalifikacijama jer je mnogo bodova u igri, ali bi mogao mnogo da donese Srbiji u slučaju trijumfa.

"Svaka naredna utakmica je najvažnija, a Vels je sledeći protivnik. Ostalo je pet podjednako bitnih mečeva i ne možemo da kažemo je sve ili ništa. Moramo da budemo spremni i iz pozitivne amosfere dodjemo do još jednog dobrog rezultata, tenzija nam nije potrebna".

Bivši čuvar mreže Crvene zvezde i Partizana ne smatra da ubedljive pobede nad 'Zmajevima' 6:1 i 3:0 u prethodnom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igraju bitnu ulogu.

"Ne znam da li kod njih to stvara strah, ali kod nas sigurno ne stvara manjak respekta. Igramo protiv Velšana kao da nikad se nismo sastajali medjusobno, ali ako gledamo šta je bilo pre četiri godine onda isto trebamo da udjemo u meč. Ne smemo da se obaziremo što je bilo 6:1, sve se zaboravlja", jasan je Stojković.

Stojković prethodnih šest meseci nije dobijao šansu u engleskom drugoligašu Notingem Forestu, ali je, kako naglašava, dovoljno iskusan i spreman da se još jednom uspešno izbori sa takvom situacijom.

"Nije mi prvi put, već sam se susretao sa tim, samim tim više sam posvećen reprezentaciji i svu energiju usmeravam ka njoj. Ponekad je to dobro... Potpuno sam spreman psihički i fizički", zaključio je Stojković, odbacivši da govori o mogućem povratku u Partizan jer je trenutno fokusiran samo na državni tim.

Utakmica između selekcija Srbije i Velsa igra se 11. juna na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar