Пријава Босића против Мајкићке

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић изјавио је да је против посланика СНСД-а у овом дому Душанке Мајкић поднио пријаву Комисији за кодекс у парламенту БиХ, за коју је надлежна Комисија за људска права и избјеглице, јер је, како каже, Мајкићева јавно изнијела низ неистина на његов рачун.

Босна и Херцеговина 31.05.2017 | 14:15
Пријава Босића против Мајкићке
"Био сам шокиран када сам неки дан на Радио-телевизији Републике Српске у емисији `Аспект` слушао изјаву колегинице Душанке Мајкић да сам послије пада Закона о акцизама сав усплахирен и срећан стрчао у ресторан и рекао: 'добро је, пале су акцизе, неће бити пензија и плата'", навео је Босић.

Он је рекао новинарима у Сарајеву да се таквим "безочним лажима", вођењем политике коју утемељује, не само Мајкићева, него и много других политичара који су активни и у ентитетима и на нивоу БиХ, доводи цијела политичка ситуација у бесмисао.

"То је ноторна лаж зато што ја никада не бих ни помислио, а не изговорио да је добро да пензионери не добију пензију. Очито је ријеч о хушкању, о сијању мржње, о безочном блаћењу и није то једини примјер. Овакав наступ имао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик, јер оно што је изговорио јуче јасно говори да је ријеч о политичкој стратегији блаћења, нападања и дизања тензија и појачавања мржње", сматра Босић.

Он додаје да га је на сличан начин разочарао и предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ који је рекао да је "добро да ће бити повећане пензије у Републици Српској за три одсто у августу, а биле би и раније повећане да су представници Српске на нивоу БиХ радили свој посао".

"Колу лажи нема краја и нисам имао другог начина да се борим против тога и да реагујем, него да поднесем пријаву Комисији за кодекс у парламенту БиХ с циљем да разобличим начин на који се води политика", каже Босић.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Перица

31.05.2017 12:27

Баш ме интересује да ли је то баш рекао!? И то сав сретан и усплахирен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босицу

31.05.2017 14:14

И слијеп и глув види да вам је циљ на тај начин доћи на власт да кашњењем пензија и плата народ почне русити власт. Али се само питам како би ви то исплаћивали и из којих извора. Зато тотални сте дилетенти умјесто умјесто да сте то подржали ако додјете на власт сами то морате увести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

31.05.2017 15:25

По теби треба дизати кредите за плате умјесто да се стане на пут дуплом водјењу књига у фирмама и утаји пореза.Када би сви издавали рачуне и плацали порезе ММФ нам неби требао.