У поноћ нова влада

У македонском Собрању данас се наставља расправа о новој влади која би требало да буде изабрана у поноћ.

Регион 31.05.2017 | 09:20
У поноћ нова влада
Предсједник Собрања Талат Џафери заказао је сједницу у 12.00 часова, а први ће се обратити Димитар Стевананџија из ВМРО ДПМНЕ.

Сједница на којој се расправља о избору нове владе почела је јуче и дебате посланика углавном су биле у вези са програмом који је представио мандатар Зоран Заев.

Заев је рекао да ће нова влада Македоније бити посвећена смањењу незапослености, побољшању животног стандарда, успостављању ефикасне и рационалне јавне администрације, те бржем уласку у ЕУ и НАТО.

Занимљиво је да, иако су међу говорницима били посланици из свих политичких странака, ниједан од њих није поменуо нападе у Собрању 27. априла, када је група људи незадовољна избором Џаферија, који је и бивши командант Ослободилачке народне армије, упала у скупштинску зграду и повриједила више од стотину народних посланика, новинара и полицајаца.

Нову, 13. владу Македоније формираће СДСМ из македонског и Демократска унија за интеграцију /ДУИ/ и Алијанса за Албанце из албанског политичког корпуса.

Влада ће имати 25 министарских мјеста, од којих седам без портфеља, а Заев ће постати осми премијер у историји Македоније.

Најмлађи предложени министар у новој влади има 32 године, а најстарији 57 и обојица су из редова ДУИ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар