Хамилтон: Ферари има најбољи болид!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон истакао је да се његов болид није понашао нормално протеклог викенда у Монаку.

Остали спортови 31.05.2017 | 10:45
Хамилтон: Ферари има најбољи болид!
Британац је био тек шести, па после шест трка заостаје 25 бодова за лидером шампионата Формуле 1 Себастијаном Фетелом из Ферарија.

Хамилтон је због проблема са болидом био тек 13 у квалификацијама у суботу, да би до бодова стигао сјајном тактиком са изменом гума, јер се до средине трке мучио да обилази противнике па је дуго био десети.

"Нисмо дошли неприпремљени у Монако, ствари једноставно нису ишле како треба. Болид се понашао много другачије него што смо навикли, а то је било потпуно неочекивано за механичаре. Поправили су то и стање је постало још горе. Вратили смо се у онај непознати сценарио када један болид функционише, а мој не", рекао је Хамитон.

Док се Мерцедес мучио у Монаку, главни ривал Ферари је опет доминирао и остварио прву двоструку победу после седам година.

"Изгледа да Фераријев болид функционише на свим стазама. Преосталих 14 трка ће бити веома тешке. Чини се да они имају најбољи болид, нешто као ми прошле године, када је "07 функционисао на свим стазама", додао је возач Мерцедеса.

Следећа трка на програму је 11. јуна у Монтреалу за Велику награду Канаде на стази "Жил Вилнев".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар