Hamilton: Ferari ima najbolji bolid!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton istakao je da se njegov bolid nije ponašao normalno proteklog vikenda u Monaku.

Ostali sportovi 31.05.2017 | 10:45
Hamilton: Ferari ima najbolji bolid!
Britanac je bio tek šesti, pa posle šest trka zaostaje 25 bodova za liderom šampionata Formule 1 Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.

Hamilton je zbog problema sa bolidom bio tek 13 u kvalifikacijama u subotu, da bi do bodova stigao sjajnom taktikom sa izmenom guma, jer se do sredine trke mučio da obilazi protivnike pa je dugo bio deseti.

"Nismo došli nepripremljeni u Monako, stvari jednostavno nisu išle kako treba. Bolid se ponašao mnogo drugačije nego što smo navikli, a to je bilo potpuno neočekivano za mehaničare. Popravili su to i stanje je postalo još gore. Vratili smo se u onaj nepoznati scenario kada jedan bolid funkcioniše, a moj ne", rekao je Hamiton.

Dok se Mercedes mučio u Monaku, glavni rival Ferari je opet dominirao i ostvario prvu dvostruku pobedu posle sedam godina.

"Izgleda da Ferarijev bolid funkcioniše na svim stazama. Preostalih 14 trka će biti veoma teške. Čini se da oni imaju najbolji bolid, nešto kao mi prošle godine, kada je "07 funkcionisao na svim stazama", dodao je vozač Mercedesa.

Sledeća trka na programu je 11. juna u Montrealu za Veliku nagradu Kanade na stazi "Žil Vilnev".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar