Некад велики Минхен 1860 испаде у 3. лигу!

ТУГА! Минхен плаче - 65. 000 навијача на Алијанц арени испратило Лавове у трећу лигу! Утакмица је у једном тренутку чак била и прекинута. . . !

Фудбал 30.05.2017 | 20:30
Некад велики Минхен 1860 испаде у 3. лигу!
Минхен 1860 је испао у трећу лигу! Славни клуб, некадашњи шампион Немачке и финалиста Купа победника купова, изгубио је на свом терену реванш меч баража од трећепласираног тима треће лиге - Регензбурга (0:2) и доживео један од највећих удараца у својој богатој историји. 

Невероватних 65.000 навијача окупило се данас на Алијанц арени да да ветар у леђа својим мезимцима који су кући донели сасвим задовољавајући 1:1 из комшилука, али ни то им није било довољно да избегну велику бруку.

А испадање Минхена у трећу лигу свакако јеста брука.

Читаву ту ружну и туробну слику у финишу утакмице употпунили су најватренији навијачи домаћег тима који су прекинули утакмицу на добрих десетак минута убацујући разне предмете на траву Алијанц арене.



Лавови испадају у трећи ранг такмичења после 25 година. Те 1992. испали су и одмах се вратили. Сада међутим остаје велико отворено питање: Шта ће бити с овим клубом? Јер Јорданац Исмаик који је највећи инвеститор могао би сада врло лако и да се повуче. Тај човек је до сада упумпао преко 60.000.000 евра у клуб и све је било узалуд. Јер није било правог плана. 

А Јан Регензбургу све похвале. Екипа коју сјајно с клупе предводи некадашњи ас Борусије из Дортмунда Хајко Херлих дошла је, храбро се испрсила и пред фаворита и потукла га до ногу. Херлихови јунаци су Коља Пуш и Марк Лаис, стрелци у 30. и 41. минуту. Занимљив је податак да је ово био осми пут у сезони да је Минхен на трибинама имао 60.000 или више навијача, а данас је доживео седми пораз. Ствар јасна - то није био тим достојан тако великог клуба. 



Велико разочарење је и тренер Витор Переира. Португалац који је узео две титуле с Портом дошао је као део великог пројекта, а вероватно ће отићи посрамљен. 

Плаво-бели део Минхена вечерас плаче.

Ово је заиста тужно. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар