Nekad veliki Minhen 1860 ispade u 3. ligu!

TUGA! Minhen plače - 65. 000 navijača na Alijanc areni ispratilo Lavove u treću ligu! Utakmica je u jednom trenutku čak bila i prekinuta. . . !

Fudbal 30.05.2017 | 20:30
Nekad veliki Minhen 1860 ispade u 3. ligu!
Minhen 1860 je ispao u treću ligu! Slavni klub, nekadašnji šampion Nemačke i finalista Kupa pobednika kupova, izgubio je na svom terenu revanš meč baraža od trećeplasiranog tima treće lige - Regenzburga (0:2) i doživeo jedan od najvećih udaraca u svojoj bogatoj istoriji. 

Neverovatnih 65.000 navijača okupilo se danas na Alijanc areni da da vetar u leđa svojim mezimcima koji su kući doneli sasvim zadovoljavajući 1:1 iz komšiluka, ali ni to im nije bilo dovoljno da izbegnu veliku bruku.

A ispadanje Minhena u treću ligu svakako jesta bruka.

Čitavu tu ružnu i turobnu sliku u finišu utakmice upotpunili su najvatreniji navijači domaćeg tima koji su prekinuli utakmicu na dobrih desetak minuta ubacujući razne predmete na travu Alijanc arene.



Lavovi ispadaju u treći rang takmičenja posle 25 godina. Te 1992. ispali su i odmah se vratili. Sada međutim ostaje veliko otvoreno pitanje: Šta će biti s ovim klubom? Jer Jordanac Ismaik koji je najveći investitor mogao bi sada vrlo lako i da se povuče. Taj čovek je do sada upumpao preko 60.000.000 evra u klub i sve je bilo uzalud. Jer nije bilo pravog plana. 

A Jan Regenzburgu sve pohvale. Ekipa koju sjajno s klupe predvodi nekadašnji as Borusije iz Dortmunda Hajko Herlih došla je, hrabro se isprsila i pred favorita i potukla ga do nogu. Herlihovi junaci su Kolja Puš i Mark Lais, strelci u 30. i 41. minutu. Zanimljiv je podatak da je ovo bio osmi put u sezoni da je Minhen na tribinama imao 60.000 ili više navijača, a danas je doživeo sedmi poraz. Stvar jasna - to nije bio tim dostojan tako velikog kluba. 



Veliko razočarenje je i trener Vitor Pereira. Portugalac koji je uzeo dve titule s Portom došao je kao deo velikog projekta, a verovatno će otići posramljen. 

Plavo-beli deo Minhena večeras plače.

Ovo je zaista tužno. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar