СНСД гради зграду у Бањалуци

Извршни комитет СНСД-а одбацио је иницијативу опозиције за смјену Владе Републике Српске, саопштио је лидер СНСД-а Милорад Додик, истичући да СНСД стоји иза Владе Републике Српске.  Он је рекао да је Извршни комитет СНСД-а разматрао информацију о изградњи зграде СНСД-а у Бањалуци, гдје је раније купљен плац и добијена грађевинска дозвола, а сада се покушава изабрати извођач радова.

Република Српска 30.05.2017 | 19:02
СНСД гради зграду у Бањалуци
"Влада предвођена Жељком Цвијановић успјешно обавља посао и покушаћемо да унесемо нову динамику и нови ентузијазам који је потребан и да у том погледу анимирамо људе који чине Владу", рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци, након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

На питање новинара да ли то значи и нове људе у Влади, Додик је рекао да, када је ријеч о Влади Републике Српске, никада не треба затворити могућност да се понешто негдје и промијени.

"У том погледу треба обавити озбиљну расправу и са становишта тог ентузијазма процијенити потенцијале постојећих министара, односно дати им одређено вријеме и видјети да ли могу побољшати рад, након тога поставити основни циљ - опште добро", истакао је Додик.

Он је навео да су многи од министара дали немјерљив допринос, али да имају неки који се нису снашли на најбољи могући начин, већ су се снашли за нешто друго, а не за јавни интерес којег треба да спроводе, као што је министар из ДНС-а Неђо Трнинић.

Додик је рекао да нико од колиционих партнера неће подржати дневни ред сутрашње сједнице Народне скупштине Републике Српске о иницијативи опозиције за смјену Владе.

Он је оцијенио да је реално да људи имају различита мишљења, али да опозиција нема довољно гласова за смјену Владе.

"Ријеч је о неозбиљности опозиције, која фингира да је нека опозиција овдје, а у суштини је власт на нивоу БиХ која прави веома лоше потезе по грађане Републике Српске", истакао је Додик.

Говорећи о односима и сарадњи у оквиру владајуће коалиције у Републици Српској, Додик је рекао да је Извршни комитет СНСД-а закључио да је неопходно у идућој седмици организовати један шири састанак представника колиционих партија и да се на дневни ред ставе њихови међусобни односи у смислу да се они изграде, да буду чвршћи и јачи, те да се елиминишу сви евентулни удари.

"Са коалиционим партнерима наставићемо да радимо на питањима у вези са функционисањем власти. СНСД цијени да је Српска и функционисање њених институција добро. Република Српска је сигурно и препознатљиво мјесто по функционисању за разлику од Федерације БиХ како функционише и БиХ која никако не функционише", истакао је Додик.

Он је рекао да СНСД остаје чврста партија усмјерена ка одлучној одбрани позиција Републике Српске.

Додик је додао да је на сједници Извршног комитета СНСД-а било ријечи о ситуацији у Републици Српској и БиХ, доношењу одлуке о традиционалном Савјетовању СНСД-а које окупља 600 активиста, које ће бити одржано у првој седмици септембра у Бијељини, те о одржавању Сабора младих социјалдемократа који ће бити одржан почетком идућег мјесеца.

Он је рекао да је Извршни комитет СНСД-а усвојио низ докумената за потребе организације, као што је пословник о раду у погледу избора мјесних одбора СНСД-а, а посебно у вези са евиденцијом, гдје се тежи успоставити јасна евиденција чланства ове странке на свим нивоима.

"Мислим да ће СНСД успјети до краја године да има једну перфектну евиденцију свог чланства и да је могуће да буде потпуно ажурно", истакао је Додик.

Он је рекао да је Извршни комитет СНСД-а разматрао информацију о изградњи зграде СНСД-а у Бањалуци, гдје је раније купљен плац и добијена грађевинска дозвола, а сада се покушава изабрати извођач радова. 

(Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Кредит

30.05.2017 19:17

Кредит Владе.Не.За њих не треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзип

30.05.2017 19:20

Само зграде, зграде. Позивам БН Телевизију да постави питање Игору Радојицицу да ли је у току кампање примио 200,000 КМ од Лубурица и Рисовица за спасавање њихове пропале инвестиције кад постане градонацелник на нацин да откупи земљисте од њих по неразумно високој цијени иако ни градјевинску дозволу нису платили. Један од њих двојице то јавно говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

30.05.2017 19:37

Доста Сједи један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зграда секте

30.05.2017 19:40

Од 2018 црвена секта неће више моћи да користи палату предсједника за своје састанке па рачунају да пожуримо са изградњом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

30.05.2017 19:49

Браво! Са СНСД-ом до боље и сигурније Републике Српске! Честитам, у здрављу је саградили и још много десетина година владали Републиком Српском!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

30.05.2017 20:22

На каквим си ти дрогама "Докторе" ???

Name

игор

30.05.2017 20:55

јел диплома ДР,ИЗ СИРОКИ,Од брата ЦОВИЦА.

Name

Мрцевци

31.05.2017 08:24

АКО СИ ДОКТОР СРАМ ДА ТЕ БУДЕ .ХИРУРГИЈА ВАМ ЈЕ КАО ЦЕНТАР ЗА НЕЗБРИНУТЕ ТАМО СВАКИ ДРУГИ ЦОВЈЕК УМИРЕ ПОСЛИЈЕ ОПЕРАЦИЈЕ ЈЕР ТАМО АКО НЕМАС ТЕТАНУС УМИРЕС ОД СЕПСЕ .СРАМОТА .

Name

Попушлић

02.06.2017 19:47

Смраду један,ти ниси ни ветеринар а камоли доктор;не знаш се ни потписати на своју купљену диплому;попуши Доди;е да се само закува ...

Name

НАРОДЕ!

30.05.2017 19:51

Или они (С екта Н астраних С отонистицких Д ебила) - или МИ?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.05.2017 22:52

Који то ви?

Name

Мустафа

30.05.2017 19:55

Сатраће опет 'опозицију' догодине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

30.05.2017 20:21

Оће они ће опозицији да попусте.

Name

цупс

30.05.2017 21:01

РС је престала да функционисе кад је досао СНСД на власт и њихова комплетна родбина, родјаци и пријатељи, па њихови кумови и фацебоок пријатељи групе итд. Незнам о цему ови прицају ?

ОДГОВОРИТЕ