SNSD gradi zgradu u Banjaluci

Izvršni komitet SNSD-a odbacio je inicijativu opozicije za smjenu Vlade Republike Srpske, saopštio je lider SNSD-a Milorad Dodik, ističući da SNSD stoji iza Vlade Republike Srpske.  On je rekao da je Izvršni komitet SNSD-a razmatrao informaciju o izgradnji zgrade SNSD-a u Banjaluci, gdje je ranije kupljen plac i dobijena građevinska dozvola, a sada se pokušava izabrati izvođač radova.

Republika Srpska 30.05.2017 | 19:02
SNSD gradi zgradu u Banjaluci
"Vlada predvođena Željkom Cvijanović uspješno obavlja posao i pokušaćemo da unesemo novu dinamiku i novi entuzijazam koji je potreban i da u tom pogledu animiramo ljude koji čine Vladu", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Na pitanje novinara da li to znači i nove ljude u Vladi, Dodik je rekao da, kada je riječ o Vladi Republike Srpske, nikada ne treba zatvoriti mogućnost da se ponešto negdje i promijeni.

"U tom pogledu treba obaviti ozbiljnu raspravu i sa stanovišta tog entuzijazma procijeniti potencijale postojećih ministara, odnosno dati im određeno vrijeme i vidjeti da li mogu poboljšati rad, nakon toga postaviti osnovni cilj - opšte dobro", istakao je Dodik.

On je naveo da su mnogi od ministara dali nemjerljiv doprinos, ali da imaju neki koji se nisu snašli na najbolji mogući način, već su se snašli za nešto drugo, a ne za javni interes kojeg treba da sprovode, kao što je ministar iz DNS-a Neđo Trninić.

Dodik je rekao da niko od kolicionih partnera neće podržati dnevni red sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o inicijativi opozicije za smjenu Vlade.

On je ocijenio da je realno da ljudi imaju različita mišljenja, ali da opozicija nema dovoljno glasova za smjenu Vlade.

"Riječ je o neozbiljnosti opozicije, koja fingira da je neka opozicija ovdje, a u suštini je vlast na nivou BiH koja pravi veoma loše poteze po građane Republike Srpske", istakao je Dodik.

Govoreći o odnosima i saradnji u okviru vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je Izvršni komitet SNSD-a zaključio da je neophodno u idućoj sedmici organizovati jedan širi sastanak predstavnika kolicionih partija i da se na dnevni red stave njihovi međusobni odnosi u smislu da se oni izgrade, da budu čvršći i jači, te da se eliminišu svi eventulni udari.

"Sa koalicionim partnerima nastavićemo da radimo na pitanjima u vezi sa funkcionisanjem vlasti. SNSD cijeni da je Srpska i funkcionisanje njenih institucija dobro. Republika Srpska je sigurno i prepoznatljivo mjesto po funkcionisanju za razliku od Federacije BiH kako funkcioniše i BiH koja nikako ne funkcioniše", istakao je Dodik.

On je rekao da SNSD ostaje čvrsta partija usmjerena ka odlučnoj odbrani pozicija Republike Srpske.

Dodik je dodao da je na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a bilo riječi o situaciji u Republici Srpskoj i BiH, donošenju odluke o tradicionalnom Savjetovanju SNSD-a koje okuplja 600 aktivista, koje će biti održano u prvoj sedmici septembra u Bijeljini, te o održavanju Sabora mladih socijaldemokrata koji će biti održan početkom idućeg mjeseca.

On je rekao da je Izvršni komitet SNSD-a usvojio niz dokumenata za potrebe organizacije, kao što je poslovnik o radu u pogledu izbora mjesnih odbora SNSD-a, a posebno u vezi sa evidencijom, gdje se teži uspostaviti jasna evidencija članstva ove stranke na svim nivoima.

"Mislim da će SNSD uspjeti do kraja godine da ima jednu perfektnu evidenciju svog članstva i da je moguće da bude potpuno ažurno", istakao je Dodik.

On je rekao da je Izvršni komitet SNSD-a razmatrao informaciju o izgradnji zgrade SNSD-a u Banjaluci, gdje je ranije kupljen plac i dobijena građevinska dozvola, a sada se pokušava izabrati izvođač radova. 

(Srna)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Kredit

30.05.2017 17:17

Kredit Vlade.Ne.Za njih ne treba.

ODGOVORITE
Name

Dzip

30.05.2017 17:20

Samo zgrade, zgrade. Pozivam BN Televiziju da postavi pitanje Igoru Radojicicu da li je u toku kampanje primio 200,000 KM od Luburica i Risovica za spasavanje njihove propale investicije kad postane gradonacelnik na nacin da otkupi zemljiste od njih po nerazumno visokoj cijeni iako ni gradjevinsku dozvolu nisu platili. Jedan od njih dvojice to javno govori.

ODGOVORITE
Name

Dumine

30.05.2017 17:37

Dosta Sjedi jedan.

ODGOVORITE
Name

Zgrada sekte

30.05.2017 17:40

Od 2018 crvena sekta neće više moći da koristi palatu predsjednika za svoje sastanke pa računaju da požurimo sa izgradnjom.

ODGOVORITE
Name

Doktor

30.05.2017 17:49

Bravo! Sa SNSD-om do bolje i sigurnije Republike Srpske! Čestitam, u zdravlju je sagradili i još mnogo desetina godina vladali Republikom Srpskom!

ODGOVORITE
Name

VRS

30.05.2017 18:22

Na kakvim si ti drogama "Doktore" ???

Name

igor

30.05.2017 18:55

jel diploma DR,IZ SIROKI,Od brata COVICA.

Name

Mrcevci

31.05.2017 06:24

AKO SI DOKTOR SRAM DA TE BUDE .HIRURGIJA VAM JE KAO CENTAR ZA NEZBRINUTE TAMO SVAKI DRUGI COVJEK UMIRE POSLIJE OPERACIJE JER TAMO AKO NEMAS TETANUS UMIRES OD SEPSE .SRAMOTA .

Name

Popušlić

02.06.2017 17:47

Smradu jedan,ti nisi ni veterinar a kamoli doktor;ne znaš se ni potpisati na svoju kupljenu diplomu;popuši Dodi;e da se samo zakuva ...

Name

NARODE!

30.05.2017 17:51

Ili oni (S ekta N astranih S otonistickih D ebila) - ili MI?!?

ODGOVORITE
Name

re

30.05.2017 20:52

Koji to vi?

Name

Mustafa

30.05.2017 17:55

Satraće opet 'opoziciju' dogodine.

ODGOVORITE
Name

Pero

30.05.2017 18:21

Oće oni će opoziciji da popuste.

Name

cups

30.05.2017 19:01

RS je prestala da funkcionise kad je dosao SNSD na vlast i njihova kompletna rodbina, rodjaci i prijatelji, pa njihovi kumovi i facebook prijatelji grupe itd. Neznam o cemu ovi pricaju ?

ODGOVORITE