Милан мијења менталитет, жели у ЛШ 2018. године!

"Росонери" ће после девет година почети сезону мечевима квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 01.06.2017 | 18:30
Милан мијења менталитет, жели у ЛШ 2018. године!
Екипа Милана је освајањем шестог места у Серији А стекла право да поново представља Италију у Европи.

Седмоструки првак "старог континента" последњи пут је изашао на европску сцену у сезони 2013/14, када је у осмини финала Лиге шампиона испао од Атлетико Мадрида.

Предстојећег лета мораће да крене од трећег кола квалификација за Лигу Европе и пређе две препреке до места у групној фази. Када је Милан последњи пут играо друго по значају европско такмичење, у сезони 2008/09, оно се још звало Куп УЕФА.

"Нећемо препотентно ући у квалификације. Желимо да опет постанемо високо компетитиван тим, а први корак у том правцу је повратак у Европу и навикавање на две утакмице недељно", рекао је Марко Фасоне, генерални менаџер и извршни директор Милана.

"Наш клуб добро функционише и циљ нам је да се већ 2018. поново нађемо у Лиги шампиона. Играти четвртком увече није лако, али мораћемо да уложимо ментални напор да то буде како треба", додао је он.

Подсећамо да ће од сезоне 2018/19 четири домаће лиге са највећим коефицијентом успешности (Примера, Бундес лига, Премијер лига и Серија А), имати по четири директне "визе" за Лигу шампиона.

Фасоне је рекао да је тренер Винћенцо Монтела, који је у уторак продужио уговор до лета 2019, заједно са спортским директором Мирабелијем саставио листу жеља за летњи прелазни рок.

"Морамо да доведемо неколико искусних фудбалера, који знају шта је потребно да би се побеђивало и могу да изврше позитиван утицај на младе. Милан мора да промени менталитет и поново се навикне на победе".

Главни оперативац "росонера" додао је да клуб жели да обави већину послова у прелазном року до почетка јула, а један од главних задатака је продужење уговора са голманом Ђанлуиђијем Донарумом, који би у супротном могао да напусти Сан Сиро без обештећења лета 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар