Остаје!

Газде и директори Арсенала постигли су вербални договор са Арсеном Венгером о продужетку сарадње и прешли на "теже" теме - како задржати Озила и Санчеза.

Фудбал 30.05.2017 | 17:45
Остаје!
Остаје!

Легендарни и дуго већ оспоравани, да не кажемо "терани", менаџер Арсенала остаће на клупи тог клуба још две године.

Енглески медији данас су препуни наслова о судбоносном састанку који је француски стручњак Арсен Венгер (67) одржао са бордом власника и директора клуба, после којег је усмено постигнут договор о наставку сарадње бар до 2019. године.

Венгеру је актуелни уговор са "тобџијама" требало да истекне овог јуна и дуго се, услед очајних резултата у једном делу сезоне и "напуњеној" 13. години од последње титуле првака Енглеске, говорило о томе да ће се Арсенал разићи с њим на крају сезоне, међутим то се по свему судећи неће догодити.

Званично, уговор би требало да буде продужен у среду.

Венгер је преузео Арсенал 1996. године и дугих 20 година, све до овог пролећа, успевао је клубу да обезбеди учешће у Лиги шампиона, међутим чак ни прекид те серије није значио прекид сарадње с клубом којем је у последњој утакмици сезоне, гала финалу ФА купа са Челсијем на "Вемблију", донео трећи трофеј у том такмичењу у последње четири сезоне, а укупно седми од када је дошао у Енглеску као прилично анонимни стручњак, тренер јапанске Нагоје.

Венгер је добио "а приори" подршку од већинског власника клуба, америчког бизнисмена Стена Кренкеа, после чега је одржао радни састанак са првим оперативцем Арсенала, Иваном Газидисом.

"Миррор", "Телеграпх", "Гуардиан" и остали дневници извештавају о томе да су се Венгдер и Газидис брзо сложили да је најбоље да наставе да раде, потом договорили око услова сарадње "за минут", и прешли на најтежи део посла, а то је одговор на питање - како задржати у клубу прве две звезде екипе, Месута Озила и Алексиса Санчеза.

Њима двојици, поред тога што их траже многи јаки и богати клубови из Европе, истичу уговори наредног лета и они би, ако сада не продуже сарадњу, брзо отишли без обештећења или би Арсенал морао да их прода за какве-такве новце овог лета.

Арсенал Немцу и Чилеанцу намерава да понуди по 15 милиона фунти по сезони, односно 17,5 милиона евра, што је мање од онога што су њих двојица до сада тражила, али и знатно више од онога што тренутно имају по слову уговора.

Санчезу ће наводно бити понуђен уговор од 275.000 фунти недељно до 2020. године, док ће пред Озила бити стављен уговор од 280.000 фунти седмично током наредне четири сезоне, али... Проблем представља то што су Озилови представници већ одлучили да од Венгера затраже да он буде званично најплаћенији фудбалер Премијер лиге са платом од 350.000 фунти недељно.

Наводно, Бајерн Минхен и Манчестер сити помно чекају расплет догађаја…

Следи "освета"?

Осећајући да ће после тријумфа у ФА купу остати у клубу још неко време, а након што је месецима после понижења у Минхену избегавао разговор на тему кампање "Wенгер Оут", Француз је променио реторику и поручио навијачима који су га терали, и који га терају, да су, цитирамо, велика срамота и да им он то никада неће заборавити...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар