Ostaje!

Gazde i direktori Arsenala postigli su verbalni dogovor sa Arsenom Vengerom o produžetku saradnje i prešli na "teže" teme - kako zadržati Ozila i Sančeza.

Fudbal 30.05.2017 | 17:45
Ostaje!
Ostaje!

Legendarni i dugo već osporavani, da ne kažemo "terani", menadžer Arsenala ostaće na klupi tog kluba još dve godine.

Engleski mediji danas su prepuni naslova o sudbonosnom sastanku koji je francuski stručnjak Arsen Venger (67) održao sa bordom vlasnika i direktora kluba, posle kojeg je usmeno postignut dogovor o nastavku saradnje bar do 2019. godine.

Vengeru je aktuelni ugovor sa "tobdžijama" trebalo da istekne ovog juna i dugo se, usled očajnih rezultata u jednom delu sezone i "napunjenoj" 13. godini od poslednje titule prvaka Engleske, govorilo o tome da će se Arsenal razići s njim na kraju sezone, međutim to se po svemu sudeći neće dogoditi.

Zvanično, ugovor bi trebalo da bude produžen u sredu.

Venger je preuzeo Arsenal 1996. godine i dugih 20 godina, sve do ovog proleća, uspevao je klubu da obezbedi učešće u Ligi šampiona, međutim čak ni prekid te serije nije značio prekid saradnje s klubom kojem je u poslednjoj utakmici sezone, gala finalu FA kupa sa Čelsijem na "Vembliju", doneo treći trofej u tom takmičenju u poslednje četiri sezone, a ukupno sedmi od kada je došao u Englesku kao prilično anonimni stručnjak, trener japanske Nagoje.

Venger je dobio "a priori" podršku od većinskog vlasnika kluba, američkog biznismena Stena Krenkea, posle čega je održao radni sastanak sa prvim operativcem Arsenala, Ivanom Gazidisom.

"Mirror", "Telegraph", "Guardian" i ostali dnevnici izveštavaju o tome da su se Vengder i Gazidis brzo složili da je najbolje da nastave da rade, potom dogovorili oko uslova saradnje "za minut", i prešli na najteži deo posla, a to je odgovor na pitanje - kako zadržati u klubu prve dve zvezde ekipe, Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza.

Njima dvojici, pored toga što ih traže mnogi jaki i bogati klubovi iz Evrope, ističu ugovori narednog leta i oni bi, ako sada ne produže saradnju, brzo otišli bez obeštećenja ili bi Arsenal morao da ih proda za kakve-takve novce ovog leta.

Arsenal Nemcu i Čileancu namerava da ponudi po 15 miliona funti po sezoni, odnosno 17,5 miliona evra, što je manje od onoga što su njih dvojica do sada tražila, ali i znatno više od onoga što trenutno imaju po slovu ugovora.

Sančezu će navodno biti ponuđen ugovor od 275.000 funti nedeljno do 2020. godine, dok će pred Ozila biti stavljen ugovor od 280.000 funti sedmično tokom naredne četiri sezone, ali... Problem predstavlja to što su Ozilovi predstavnici već odlučili da od Vengera zatraže da on bude zvanično najplaćeniji fudbaler Premijer lige sa platom od 350.000 funti nedeljno.

Navodno, Bajern Minhen i Mančester siti pomno čekaju rasplet događaja…

Sledi "osveta"?

Osećajući da će posle trijumfa u FA kupu ostati u klubu još neko vreme, a nakon što je mesecima posle poniženja u Minhenu izbegavao razgovor na temu kampanje "Wenger Out", Francuz je promenio retoriku i poručio navijačima koji su ga terali, i koji ga teraju, da su, citiramo, velika sramota i da im on to nikada neće zaboraviti...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar