Чађо на путу у затвор

Ускоро се из француског затвора враћа Ненад Раденковић и није спреман на још четири године робијања због саобраћајне незгоде коју није починио. Од више извора потврђено ми је да ће Раденковић признати истину, која у затвор упућује бившег министра полиције Чађу. Истовремено, врло сам агилан на доказивању злочина какви ће и Лукача претворити у још једног бившег министра – РОБИЈАША.

Република Српска 30.05.2017 | 14:39
Чађо на путу у затвор
Ненаду Раденковићу истиче четворогодишња затворска казна због кријумчарења оружја у Француску. Разумљиво је да му је неприхватљиво продужити робијање за још четири године, колико је неправоснажно осуђен у Бањалуци, а понајмање за кривично дјело које није починио.

Од више извора блиских Раденковићу потврђено ми је да он намјерава признати како је за новчану награду преузео одговорност за саобраћајну незгоду коју је починио тадашњи министар полиције Станислав Чађо. И (н)ова истрага засигурно ће ићи из простог разлога што се врх СНСД-а давно котарисао овог контраверзног министра и све то ће јавности представити као „чишћење“ властитих редова (као позитивну политичку реакцију).



Из поузданих извора имам информације да врх СНСД-а од првог дана зна за Чађин злочин и правне марифетлуке, али тада нису били спремни на конфронтацију јер је министар био утицајан и много знао. Просто, био је у позицији да странки нанесе непоправљиву штету. Зато је „елиминисан“ тек након двије године, постепено и систематично, да СНСД и Додик не би претрпили никакву штету.

Елем, вријеме је да у овом дијелу текста објелоданим прву ексклузиву. Прије спорне незгоде министар Чађо је у једном познатом бањалучком ресторану заказао рођенданско славље, те позвао Додика и врх странке. Обзиром да су начули за спорну „саобраћајку“ већина позваних је очекивала отказивање прославе. Кад је то изостало, онда су похрлили да виде Чађин изглед и реакције. Кад је у салу ушао са лангетом на нози свима је било јасно са каквим човјеком имају посла.

Након тога унутар странке наступила је озбиљна нетрпељивост према Чађи, али су сви дисциплиновано чекали Додикову „пресуду“. И, како рекох, Додик се одлучио на анулирање партијске штете и одлагање Чађине елиминације.

Друга ексклузива односи се на шпекулације о Чађиној умијешаности у Раденковићево хапшење у Француској. Многи тврде да је Чађо то хапшење буквално „намјестио“! Према мојим сазнањима, а био сам актер те истраге, мислим да је Чађо тек након моје депеше дознао да је овај ухапшен.

Конкретно, у то вријеме Управа криминалистичке полиције (УКП) задужила ме је да оперативно покривам Мирка Бакића из Приједора, који је ухапшен заједно са Раденковићем. Прва сазнања о овим догађањима долазе након што је мајка тада већ ухапшене Данке Маринковић пријавила њен нестанак. Обзиром да је мајка пријавила како је Маринковићева отпутовала у Њемачку са „покривеним“ Мирком Бакићем, одмах сам започео провјере.

И ту почиње својеврсна анегдота. Наиме, укуцао сам Мирко Бакиц у Гуглов претраживач и уочио низ текстова на француском језику. То је одговарало информацији да је Маринковићева ухапшена у Француској, па сам започео превођење текстова. Убрзо сам „налетио“ на саопштење француске полиције о томе ко је све ухапшен, шта је од оружја пронађено, коме је оружје било намијењено, те како је хапшење резултат вишемјесечне истраге француске, словеначке и Б-Х полиције.

Тај текст сам превео, граматички средио и као депешу упутио на више адреса, од кабинета министра, па наниже. Убрзо се мој мобилни телефон „усијао“ од позива из врха МУП-а, пошто их је интересовала аутентичност и извор информација. Ником нисам рекао шта сам учинио, него се са свима спрдао како сам позвао свог пријатеља и колегу у Француској, који ми је доставио све информације.

Многи су у ту шалу чак и повјеровали обзиром да су знали како ми је неколико година прије тога један француски високопозиционирани официр ИПТФ нудио да изаберем радно мјесто и људе са којима ћу да сарађујем на пољу сузбијања организованог криминала. Његову понуду сам одбио, јер нисам ја Драган Лукач па да служим окупационим властима (и нпр. за њихов интерес изводим државне ударе као што је он учинио 1997.).



По реакцијама особа из врха полиције закључио сам да нису имали појма о томе шта се догађа, а без њиховог учешћа Чађо није могао (сам!) намонтирати ништа. Е друго питање је због чега је МУП одбио моје иницијативе да наставимо са овом истрагом обзиром да је круг починилаца кријумчарења оружја у Француску био много шири од петоро ухапшених, па чак укључивао и једног полицајца! И особе које су оружје откупљивале у Паризу су такође наши држављани и врло занимљиви са аспекта исламистичког радикализма.

Након вишеструких терористичких напада у Паризу поново сам потенцирао потребу наставка истраге, обзиром да је дјелимично кориштено овдашње оружје и муниција, али ни тада нисам наишао на заинтересован врх полиције. У почетку је истраге стопирао Чађо, али се касније показало да Милораду Додику није било у интересу разјашњавање свих догађања и ризик да се успутно открије истина о Чађиној „саобраћајки“.

Елем, занимљиво је да су и државне институције биле озбиљно летаргичне спрам ових истрага. Да би схватили зашто је то било тако морам подсјетити да је на челу Агенције за истраге и заштиту – СИПА био Додиков кадар Горан Зубац, док је функцију министра безбједности обављао Фахрудин Радончић, који је калкулисао са чињеницом да унутар бошњачког бирачког тијела засигурно не би „профитирао“ разоткривањем бошњачког елемента у кријумчарењу оружја и учешћу у тешким терористичким злочинима.

Овде се немеће логично питање: да ли ће сад СНСД-овац Драган Лукач истраживати кримене СНСД-овца Станислава Чађу. Хоће и то из два разлога. Прво, Додик је (предње речено) спрам Чађе начинио потребан одмак и сад га може „пустити низ воду“. Друго, полиција ће у овом случају поступати по наредбама тужилашта и суда, а ту има мало простора за шпекулације. Понављам, постоји простор за манипулације, али је битно смањен.

ЛУКАЧ ЈЕ ГОРИ „МРАЧЊАК“ ОД ЧАЂЕ

Овај текст користим и да јавност обавијестим како сам министру Лукачу упутио допис у ком га питам да ли је моја изјава из децембра прошле године, дата инспекторима УКП-е, достављена тужилашту (на шта је полиција законски обавезна), те да ли су за протеклих пет мјесеци предузимане какве кривичнопроцесне и оперативне радње унутар полиције. Посебно сам га запитао: да ли ме је суспендовао због таквих изјава?

Наиме, инспекторима УКП-е дао сам изјаву о два конкретна случаја тешких облика корупције министра Драгана Лукача, начелника ПУ Приједор Далибора Иванића и бившег начелника ЦЈБ Приједор Војислава Пелкића. Притом, наглашавам како у изјави посебно објашњавам корупциону спрегу прозваних спрам међународног организованог криминала. Колико је мени познато са овом изјавом упознат је врх наше полиције, али и даље „скупља прашину“ у ладицама више појединаца.



Притом сам министру и доставио примјерак изјаве како се не би могао „правити блесав“ и тврдити да му моји наводи нису познати. Зашто сам овај, наоко безначајан упит, упутио министру? Видите, сачекаћу његов одговор или бар вријеме потребно да ми га достави, а након тога све то ћу прослиједити Тужилаштву БиХ и министру безбједности Драгану Мектићу. У ствари доставићу то и господину Михаљици као предсједнику Одбора за безбједност НС РС, а након тога и медијски објелоданити садржај изјаве.

Елем, ово је тек почетак мог обрачуна са министром Лукачом. Чекао сам седам мјесеци како бих добио потврду Лукачове умијешаност у монтирање пријаве против мене због наводног „угрожавања сигурности“ начелника Далибора Иванића. Сад посједујем кључни доказ и могу поднијети пријаву против Лукача, Иванића, командира ПС Приједор 1 Горана Лазића и полицајца Данка Карановића.

Пошто знам да ова пријава унутар правосуђа Републике Српске неће лако проћи и да ће моћници учинити баш све да је избјегну (укључујући и моју ликвидацију), зато ћу пријаву повезати са другом пријавом против Лукача која иде Тужилаштву БиХ.

Обзиром да сам током десетогодишњег обрачуна са врхом власти Српске стекао бројна искуства о томе како је „напад најбоља одбрана“ убрзо ће министар Лукач добити још неке моје упите, од којих би реално могао добити какав удар(нпр. у предјелу „малог мозга“, кад великог нема) и завршити у болници. Он, осиљен какав јесте, стварно није свјестан да се овога пута намјерио на „играча“ који ће га тотално разорити. Мој став јесте да је њему мјесто у затвору и примијенићу своје респектабилно знање и искуство да га тамо и смјестим.

Многи ми указују да прецјењујем своју моћ, но, сачекајмо крај „рата“ и тек након тога ћемо размотрити резултате. Елем, оно шта ми многи указују јесте опасност каквој излажем породицу и себе и то чине на основу знања о томе какав „мрачњак“ је Лукач, при чему заборављају да сам и ја био припадник специјалне полиције и неустрашив борац, ког није лако застрашити. Ко зна, можда сам као ратни специјалац био и свједок Лукачових ратних злочина. Ко зна...

Аутор: Борислав Радовановић

Наведени текст је ауторски текст и не одражава ставове БН портала. 

Коментари / 60

Оставите коментар
Name

В В Путин

30.05.2017 12:43

Један од злочина Ђађе и је и тај што је хапсио Србе зато што носе слике свога заштитника, предсједника Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

30.05.2017 19:21

А од цега је Путин заститио РС?Засто вас не застити од сверцера и криминалаца који воде Републику Српску?

Name

демократија

30.05.2017 19:46

Не обожавам предсједника Русије али не бих његовим симпатизерима забрањивао ношење његове слике

Name

рт

30.05.2017 20:54

Цадјо је 2006. по налогу американаца послао специјалце у представниство руске телевизије РТ у Бањалуци.

Name

Мрцевци

31.05.2017 06:18

ЦАДЈО ЈЕ ПОСТЕН ЦОВЈЕК МИЛОРАД ТО ЗНА И ЗАТО ГА ЈЕ СКЛОНИО А СТРАНКА СВЕ ЗАТАСКАЛА КО ПОЗНА ЦАДЈУ ЗНА ЊЕГОВО ПОСТЕЊЕ

Name

Кум Скрбиц

31.05.2017 07:17

Не брини куме станиславе, ноћас летиш на ВМА!

Name

Др

30.05.2017 12:46

Страсно са каквим убицама и нељудима ми имамо посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.05.2017 17:58

Мафијашка држава!

Name

зна се

30.05.2017 12:55

Зна се гдје је мјесто убицама, криминалцима, лоповима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

30.05.2017 13:15

Парламенту

Name

Зеки Пресс

30.05.2017 16:37

За реформску агенду нам треба јос таквог кадра, ебен директно са насих елитних папанских академија.

Name

Ре Зна Се

30.05.2017 16:46

КАКО ВАМ НЕ ДОСАДИ САЊАТИ ПО ВАСЕМ ДОДИК ЈЕ ВЕЦ 8 ГОДИНУ У ФОЦИ.

Name

Храброст

30.05.2017 12:58

Честитам на храбрости и принципијелности,али жалим што си усамљен играч и што таквих нема на десетине.Желим ти сву срећу теби и твојој породици и вјерујем да ти је тешко посто о многима доста знаш.Забрињава твоја констатација о ратним злочинима министра што говори да функције обављају људи који то не заслужују.Ово овако или слично је и читавој БиХ.Није ми јасно гдје оде храброст и патриотизам народа ових простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат ЕРДУТ

30.05.2017 15:07

Ко казе да је усамљен ?

Name

П

30.05.2017 13:03

Ово је све жива истина и сви то знају.Чадјо и мала су тада били у ауту кад су скривили незгоду у којој је страдао тај момак и 2 цуре повредјене.Полиција није смјела да додје на лице мјеста док Чадјо није отпремњен на Паприковац па хеликоптером за ВМА!У медјувремену је подметнут овај Раденковић.Јадно.Тога нема ни у америчким филмовима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

30.05.2017 13:03

Да ли је то могуце? Па ово нема ни у Африцким земљама гдје јос зиве племена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

30.05.2017 13:23

МОГУЦЕ .МОГУЦЕ..НЕМАМО МИ ПОЈМА ГДЈЕ ЗИВИМО....И СКИМ..А МОЗДА ЈЕ И БОЉЕ...

Name

Ме

30.05.2017 13:32

У Африци нема висе племена,. Тамо су сад сви модернизовани,. Кина улазе огромне новце, И Африка врло добро напредује, а Босна??? Босна Само иде у назад ...

Name

ре Ненад

30.05.2017 14:30

То се можда може срести у Гвинеји Бисао и неким афричким државама гдје владају војне хунте , као "боко харам" и сл.

Name

РЕ Ненад

31.05.2017 04:48

Када ови западњаци праве пројекције развоја разних земаља,бројне африцке земље имају лијепу перспективу.Много бољу него и једна земља са Балкана.Али,има доле и врло сиромасних земаља.Јузна Африцка Унија је вец сада појам за нас.

Name

@ Тип топ

30.05.2017 13:09

Ниста ниси ново реко за Лукаца и његове ратне злоцине,све има записано и документовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дф

30.05.2017 13:09

Треба лактаски клан хапсити па онда мркоњицки. Цадјо, кокосар Скрбиц, Цициц, цуцбиц, додик, станковиц, ињац итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

30.05.2017 22:02

Све тим редом и јос многе ...

Name

Зоки

30.05.2017 13:09

Овај сто је ово писао,клањам му се до земље,волио бих га упознати да му стиснем руку и да му казем да је неко ко ме је одусевио и ако му ста знаци има моју подрску,тако се треба борити против олоса само аргументима,близи се крај Мафији сад це и избори,ако не слете прије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

30.05.2017 13:32

Како да му стиснеш руку кад не постоји?

Name

Хм

30.05.2017 15:36

Сара, како не постоји?

Name

Истина

30.05.2017 15:40

Све сто је написано је у потпуности тацно.

Name

Т

30.05.2017 13:11

Све је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тресло се брдо родио се мис

30.05.2017 13:38

Толико ми истина знамо, али све се заврси на томе.

Name

Како

30.05.2017 14:03

Не постоји, цовјека познајем лицно!

Name

шта

31.05.2017 07:11

Шта,били сте скупа код Семиза?

Name

Т

30.05.2017 13:12

Све је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100%

30.05.2017 21:15

Имам исти случај,све намјештено,сви знају и сви се праве да не знају.

Name

Зозон

30.05.2017 13:12

Здања реценица говори све о теби какав си цовјек.Тема ратних злоцина а Србин Србину смјеста...Љигаво да љигавије не мозе бити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2017 15:19

Па јел треба злоцин сакрити? Ако тако мислис ни вјере ни цовјека у теби нема. А свима це судити Онај горе ал тебе то не занима колико видим. Нема везе, само мрзи и сакривај.

Name

Искрено...

30.05.2017 13:17

Дали би господин Радовановиц имао овако добро памцење и "постење" да је којим слуцајем унаприједјен а не суспендован из ових или оних разлога. Код нас је опсте познато да нам све одговара када се увијек иде "низ длаку", а када то само једном није тако онда су нам сви криви. У прослости смо као народ, нација и ово поднебље имали страсне посљедице због кривих, погресних, нетацних или непровјерених информација па сам мисљења да треба прво све добро провјерити па тек онда у јавност излазити са оваквим "бомбастицним и тенденциозним" текстовима писаним од било кога и о било цему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

30.05.2017 15:38

То не значи ништа, да ли је то све чиме имаш наудити овом лику који сам удара на режим. Додуше можда и није сам, ко зна ко стоји иза њега, па га не смију ни пипнути...

Name

Александра Ђуровић

30.05.2017 20:12

СВЕ ЈЕ ИСТИНА. Текст се односи на мога сина Николу Ђуровића, којег је убио Чађо!!! Радинковић је подметнут. Гподинама се борим за истину. Па и ако је Борислава Радовановића неко "угризао" и ако је то повод за његово писање - ипак му честитам од срца. Само да се не убију Ненад Радинковић и Чађо, прије него Ненад изнесе истину у јавност. Гарантујем да је истина све што је написано. А госп. Бориславу желим све најбоље и да остане жив и да се идаље бори за истину. Нека га драги Бог чува

Name

Студент

30.05.2017 13:28

Црвена злочиначка организација!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудим ти се..

30.05.2017 21:26

А што црвена..??!! Зар није црна, црна да црња бити не мере..

Name

Нема ниста од тога

30.05.2017 13:46

Бла бла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

30.05.2017 13:47

Зелим сву срецу и подрзавам, зини на сва звона, нек загрми, нек се макар мало укењају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моземо

30.05.2017 14:44

ми зијевати колико хоцемо,ниста то не вриједи док правосуде не профункционисе.А кад це незна се!

Name

вага

30.05.2017 15:41

"Можемо", зна се, профункционисаће кад се у затворима повећа број корумпираних полицајаца, тужиоца и судија, који лове, оптужују и пресудјују кокошаре, а крупни организовани крминал ни да помисле да пипну.

Name

Распад система

30.05.2017 13:59

СНСД Прњавор се званицно распао. Мислеци дио напуста странли и дистанцира се од лопова. Браво. Доста је било багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеље

30.05.2017 14:01

Пусте зеље пар људи који не сватају како се треба бирити против Додикократије. Зар стварно мислите да це неције сведоцење да промијени било ста. Па зар нисте видјели хиљаду пута сто Хага сто домацих судова да ниједна пресуда против њих не мозе да проде. Имају све у саци, страх је њихово орузје. Правду не треба цекати, спасите сто се спасити мозе. А мозе се, знам и то, ал за то потребна нам је нова Црна рука, а овдје не видим никог ко је толико спреман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Систем

30.05.2017 18:16

А ту прњаворску групу нахускао највеци љигавац, преварант и политицки профитер у РС аи БиХ Драго(Крадо) Калабиц (Крадабиц)....Е бас је постено до јаја...

Name

Условна

30.05.2017 14:12

Добице омиљену казну насих судија.Условну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.05.2017 14:28

Лукач и појединци директно учествују у окривању КД каи и мјера прислушкивања и монтирања процеса и афера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

30.05.2017 14:30

Поштовани блогеру,инкриминисана особа се презива Радинковић а не Раденковић.Мали корак за вјеродостојност,а велики за Вас.И БН,такође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

30.05.2017 17:41

Испитати повезаност Лукаца и Теслицког мафијозера Срдјана Кљецанин а онда повезаност обојице са министром Драганом Боганиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оперативац

30.05.2017 19:43

По мојим изворима Цађо је заврсио наВМА након удеса посто је Скрбиц организовао хитан састанак са минис. здравља Србије (недјеља) да би покрио лет хелицом. Хапсење Радинковица у Француској је намјестаљка да га склоне и тај цовјек је најсигурнији у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рис

31.05.2017 07:18

Поштовани г. Радовановићу. Био сам у резервном саставу МУП-а РС у рату. Нагледао се и наслушао криминалних радњи сада већ активних полицајаца. Остали су исти па ако хоћете и гори него у рату. Ја сам тотално разочаран и немоћан да било шта учиним против оваквих типова. Зато имам огромну жељу да успијете у својој намјери до краја. Ваш успјех бих осјећао као лични успјех. Желим Вам све најбоље у животу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментатор

31.05.2017 07:18

Испитати обавезно улогу Бајића и Дарка Илића у овоме... они нису подузели ништа још и награђени као што су и рекетирали специјалце за споразум једни 6 мјесеци добили а други 11 година а били у истој пљачки... и сад ће се ови што су добили 6 мјесеци вратити на посао... као да ништа није било... а Бајић и Илић добри по 100.000 км...то је прави соразум...фуј.....какав лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

знам га

31.05.2017 07:48

Ово сто писем казацу где буде требало. Цадју знам кад је био сеф изборног стаба зна и он мене кад сам га истјерао из канцеларије знам како је отворио златарску радњу знам кад је радио за себе а мени рекао посло ме Сеф по паре Миле га је кртиковао али мује био потребан мене лицно је отранио из странке знам одакле злато у радњии није ми било јасно како је овладо милетом .Ја сам упозорен од стране сефа цувај се малог.Мој егзекутор је мени се јавио он ради свој посао а ја ниста захваљујуци Цади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папр

31.05.2017 11:36

А гдје је у свој овој причи поштени Гојко Васић.....морао би да нешто зна .....кључна је он карика био да би био незналац или наиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

''

31.05.2017 15:16

А гдје ћете наћи судије да га осуде'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

31.05.2017 19:39

Ехе да је мало висе оваквих који доста знају о криминалу ових на власти а да хоце да казу ста знају, неби се ови добро провели. али ја сам оптимиста,добице они по гузовима кад тад, истина је јако спора али доје кад тад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПОМИЊЕ СЕ СВАГДЈЕ

02.06.2017 02:03

Армин Цибра, дугогодишњи шеф обезбјеђења Фахрудина Радончића, написао је књигу сензационалног садржаја под називом ""Фахрудин Радончић, мафијаш у подземљу Балкана".гдје се спомиње и његова блискост са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

02.06.2017 07:17

И? Сад би требало да ми потрчимо и купимо ту књигу?