Čađo na putu u zatvor

Uskoro se iz francuskog zatvora vraća Nenad Radenković i nije spreman na još četiri godine robijanja zbog saobraćajne nezgode koju nije počinio. Od više izvora potvrđeno mi je da će Radenković priznati istinu, koja u zatvor upućuje bivšeg ministra policije Čađu. Istovremeno, vrlo sam agilan na dokazivanju zločina kakvi će i Lukača pretvoriti u još jednog bivšeg ministra – ROBIJAŠA.

Republika Srpska 30.05.2017 | 14:39
Čađo na putu u zatvor
Nenadu Radenkoviću ističe četvorogodišnja zatvorska kazna zbog krijumčarenja oružja u Francusku. Razumljivo je da mu je neprihvatljivo produžiti robijanje za još četiri godine, koliko je nepravosnažno osuđen u Banjaluci, a ponajmanje za krivično djelo koje nije počinio.

Od više izvora bliskih Radenkoviću potvrđeno mi je da on namjerava priznati kako je za novčanu nagradu preuzeo odgovornost za saobraćajnu nezgodu koju je počinio tadašnji ministar policije Stanislav Čađo. I (n)ova istraga zasigurno će ići iz prostog razloga što se vrh SNSD-a davno kotarisao ovog kontraverznog ministra i sve to će javnosti predstaviti kao „čišćenje“ vlastitih redova (kao pozitivnu političku reakciju).



Iz pouzdanih izvora imam informacije da vrh SNSD-a od prvog dana zna za Čađin zločin i pravne marifetluke, ali tada nisu bili spremni na konfrontaciju jer je ministar bio uticajan i mnogo znao. Prosto, bio je u poziciji da stranki nanese nepopravljivu štetu. Zato je „eliminisan“ tek nakon dvije godine, postepeno i sistematično, da SNSD i Dodik ne bi pretrpili nikakvu štetu.

Elem, vrijeme je da u ovom dijelu teksta objelodanim prvu ekskluzivu. Prije sporne nezgode ministar Čađo je u jednom poznatom banjalučkom restoranu zakazao rođendansko slavlje, te pozvao Dodika i vrh stranke. Obzirom da su načuli za spornu „saobraćajku“ većina pozvanih je očekivala otkazivanje proslave. Kad je to izostalo, onda su pohrlili da vide Čađin izgled i reakcije. Kad je u salu ušao sa langetom na nozi svima je bilo jasno sa kakvim čovjekom imaju posla.

Nakon toga unutar stranke nastupila je ozbiljna netrpeljivost prema Čađi, ali su svi disciplinovano čekali Dodikovu „presudu“. I, kako rekoh, Dodik se odlučio na anuliranje partijske štete i odlaganje Čađine eliminacije.

Druga ekskluziva odnosi se na špekulacije o Čađinoj umiješanosti u Radenkovićevo hapšenje u Francuskoj. Mnogi tvrde da je Čađo to hapšenje bukvalno „namjestio“! Prema mojim saznanjima, a bio sam akter te istrage, mislim da je Čađo tek nakon moje depeše doznao da je ovaj uhapšen.

Konkretno, u to vrijeme Uprava kriminalističke policije (UKP) zadužila me je da operativno pokrivam Mirka Bakića iz Prijedora, koji je uhapšen zajedno sa Radenkovićem. Prva saznanja o ovim događanjima dolaze nakon što je majka tada već uhapšene Danke Marinković prijavila njen nestanak. Obzirom da je majka prijavila kako je Marinkovićeva otputovala u Njemačku sa „pokrivenim“ Mirkom Bakićem, odmah sam započeo provjere.

I tu počinje svojevrsna anegdota. Naime, ukucao sam Mirko Bakic u Guglov pretraživač i uočio niz tekstova na francuskom jeziku. To je odgovaralo informaciji da je Marinkovićeva uhapšena u Francuskoj, pa sam započeo prevođenje tekstova. Ubrzo sam „naletio“ na saopštenje francuske policije o tome ko je sve uhapšen, šta je od oružja pronađeno, kome je oružje bilo namijenjeno, te kako je hapšenje rezultat višemjesečne istrage francuske, slovenačke i B-H policije.

Taj tekst sam preveo, gramatički sredio i kao depešu uputio na više adresa, od kabineta ministra, pa naniže. Ubrzo se moj mobilni telefon „usijao“ od poziva iz vrha MUP-a, pošto ih je interesovala autentičnost i izvor informacija. Nikom nisam rekao šta sam učinio, nego se sa svima sprdao kako sam pozvao svog prijatelja i kolegu u Francuskoj, koji mi je dostavio sve informacije.

Mnogi su u tu šalu čak i povjerovali obzirom da su znali kako mi je nekoliko godina prije toga jedan francuski visokopozicionirani oficir IPTF nudio da izaberem radno mjesto i ljude sa kojima ću da sarađujem na polju suzbijanja organizovanog kriminala. Njegovu ponudu sam odbio, jer nisam ja Dragan Lukač pa da služim okupacionim vlastima (i npr. za njihov interes izvodim državne udare kao što je on učinio 1997.).



Po reakcijama osoba iz vrha policije zaključio sam da nisu imali pojma o tome šta se događa, a bez njihovog učešća Čađo nije mogao (sam!) namontirati ništa. E drugo pitanje je zbog čega je MUP odbio moje inicijative da nastavimo sa ovom istragom obzirom da je krug počinilaca krijumčarenja oružja u Francusku bio mnogo širi od petoro uhapšenih, pa čak uključivao i jednog policajca! I osobe koje su oružje otkupljivale u Parizu su takođe naši državljani i vrlo zanimljivi sa aspekta islamističkog radikalizma.

Nakon višestrukih terorističkih napada u Parizu ponovo sam potencirao potrebu nastavka istrage, obzirom da je djelimično korišteno ovdašnje oružje i municija, ali ni tada nisam naišao na zainteresovan vrh policije. U početku je istrage stopirao Čađo, ali se kasnije pokazalo da Miloradu Dodiku nije bilo u interesu razjašnjavanje svih događanja i rizik da se usputno otkrije istina o Čađinoj „saobraćajki“.

Elem, zanimljivo je da su i državne institucije bile ozbiljno letargične spram ovih istraga. Da bi shvatili zašto je to bilo tako moram podsjetiti da je na čelu Agencije za istrage i zaštitu – SIPA bio Dodikov kadar Goran Zubac, dok je funkciju ministra bezbjednosti obavljao Fahrudin Radončić, koji je kalkulisao sa činjenicom da unutar bošnjačkog biračkog tijela zasigurno ne bi „profitirao“ razotkrivanjem bošnjačkog elementa u krijumčarenju oružja i učešću u teškim terorističkim zločinima.

Ovde se nemeće logično pitanje: da li će sad SNSD-ovac Dragan Lukač istraživati krimene SNSD-ovca Stanislava Čađu. Hoće i to iz dva razloga. Prvo, Dodik je (prednje rečeno) spram Čađe načinio potreban odmak i sad ga može „pustiti niz vodu“. Drugo, policija će u ovom slučaju postupati po naredbama tužilašta i suda, a tu ima malo prostora za špekulacije. Ponavljam, postoji prostor za manipulacije, ali je bitno smanjen.

LUKAČ JE GORI „MRAČNJAK“ OD ČAĐE

Ovaj tekst koristim i da javnost obavijestim kako sam ministru Lukaču uputio dopis u kom ga pitam da li je moja izjava iz decembra prošle godine, data inspektorima UKP-e, dostavljena tužilaštu (na šta je policija zakonski obavezna), te da li su za proteklih pet mjeseci preduzimane kakve krivičnoprocesne i operativne radnje unutar policije. Posebno sam ga zapitao: da li me je suspendovao zbog takvih izjava?

Naime, inspektorima UKP-e dao sam izjavu o dva konkretna slučaja teških oblika korupcije ministra Dragana Lukača, načelnika PU Prijedor Dalibora Ivanića i bivšeg načelnika CJB Prijedor Vojislava Pelkića. Pritom, naglašavam kako u izjavi posebno objašnjavam korupcionu spregu prozvanih spram međunarodnog organizovanog kriminala. Koliko je meni poznato sa ovom izjavom upoznat je vrh naše policije, ali i dalje „skuplja prašinu“ u ladicama više pojedinaca.



Pritom sam ministru i dostavio primjerak izjave kako se ne bi mogao „praviti blesav“ i tvrditi da mu moji navodi nisu poznati. Zašto sam ovaj, naoko beznačajan upit, uputio ministru? Vidite, sačekaću njegov odgovor ili bar vrijeme potrebno da mi ga dostavi, a nakon toga sve to ću proslijediti Tužilaštvu BiH i ministru bezbjednosti Draganu Mektiću. U stvari dostaviću to i gospodinu Mihaljici kao predsjedniku Odbora za bezbjednost NS RS, a nakon toga i medijski objelodaniti sadržaj izjave.

Elem, ovo je tek početak mog obračuna sa ministrom Lukačom. Čekao sam sedam mjeseci kako bih dobio potvrdu Lukačove umiješanost u montiranje prijave protiv mene zbog navodnog „ugrožavanja sigurnosti“ načelnika Dalibora Ivanića. Sad posjedujem ključni dokaz i mogu podnijeti prijavu protiv Lukača, Ivanića, komandira PS Prijedor 1 Gorana Lazića i policajca Danka Karanovića.

Pošto znam da ova prijava unutar pravosuđa Republike Srpske neće lako proći i da će moćnici učiniti baš sve da je izbjegnu (uključujući i moju likvidaciju), zato ću prijavu povezati sa drugom prijavom protiv Lukača koja ide Tužilaštvu BiH.

Obzirom da sam tokom desetogodišnjeg obračuna sa vrhom vlasti Srpske stekao brojna iskustva o tome kako je „napad najbolja odbrana“ ubrzo će ministar Lukač dobiti još neke moje upite, od kojih bi realno mogao dobiti kakav udar(npr. u predjelu „malog mozga“, kad velikog nema) i završiti u bolnici. On, osiljen kakav jeste, stvarno nije svjestan da se ovoga puta namjerio na „igrača“ koji će ga totalno razoriti. Moj stav jeste da je njemu mjesto u zatvoru i primijeniću svoje respektabilno znanje i iskustvo da ga tamo i smjestim.

Mnogi mi ukazuju da precjenjujem svoju moć, no, sačekajmo kraj „rata“ i tek nakon toga ćemo razmotriti rezultate. Elem, ono šta mi mnogi ukazuju jeste opasnost kakvoj izlažem porodicu i sebe i to čine na osnovu znanja o tome kakav „mračnjak“ je Lukač, pri čemu zaboravljaju da sam i ja bio pripadnik specijalne policije i neustrašiv borac, kog nije lako zastrašiti. Ko zna, možda sam kao ratni specijalac bio i svjedok Lukačovih ratnih zločina. Ko zna...

Autor: Borislav Radovanović

Navedeni tekst je autorski tekst i ne odražava stavove BN portala. 

Komentari / 60

Ostavite komentar
Name

В В Путин

30.05.2017 12:43

Један од злочина Ђађе и је и тај што је хапсио Србе зато што носе слике свога заштитника, предсједника Путина.

ODGOVORITE
Name

popara

30.05.2017 19:21

A od cega je Putin zastitio RS?Zasto vas ne zastiti od svercera i kriminalaca koji vode Republiku Srpsku?

Name

demokratija

30.05.2017 19:46

Ne obožavam predsjednika Rusije ali ne bih njegovim simpatizerima zabranjivao nošenje njegove slike

Name

rt

30.05.2017 20:54

Cadjo je 2006. po nalogu amerikanaca poslao specijalce u predstavnistvo ruske televizije RT u Banjaluci.

Name

Mrcevci

31.05.2017 06:18

CADJO JE POSTEN COVJEK MILORAD TO ZNA I ZATO GA JE SKLONIO A STRANKA SVE ZATASKALA KO POZNA CADJU ZNA NJEGOVO POSTENJE

Name

Kum Skrbic

31.05.2017 07:17

Ne brini kume stanislave, noćas letiš na VMA!

Name

Dr

30.05.2017 12:46

Strasno sa kakvim ubicama i neljudima mi imamo posla

ODGOVORITE
Name

Dragan

30.05.2017 17:58

Mafijaška država!

Name

zna se

30.05.2017 12:55

Zna se gdje je mjesto ubicama, kriminalcima, lopovima!

ODGOVORITE
Name

U

30.05.2017 13:15

Parlamentu

Name

Zeki Press

30.05.2017 16:37

Za reformsku agendu nam treba jos takvog kadra, eben direktno sa nasih elitnih papanskih akademija.

Name

Re Zna Se

30.05.2017 16:46

KAKO VAM NE DOSADI SANJATI PO VASEM DODIK JE VEC 8 GODINU U FOCI.

Name

Hrabrost

30.05.2017 12:58

Čestitam na hrabrosti i principijelnosti,ali žalim što si usamljen igrač i što takvih nemа na desetine.Želim ti svu sreću tebi i tvojoj porodici i vjerujem da ti je teško posto o mnogima dosta znaš.Zabrinjava tvoja konstatacija o ratnim zločinima ministra što govori da funkcije obavljaju ljudi koji to ne zaslužuju.Ovo ovako ili slično je i čitavoj BiH.Nije mi jasno gdje ode hrabrost i patriotizam naroda ovih prostora.

ODGOVORITE
Name

Brat ERDUT

30.05.2017 15:07

Ko kaze da je usamljen ?

Name

P

30.05.2017 13:03

Ovo je sve živa istina i svi to znaju.Čadjo i mala su tada bili u autu kad su skrivili nezgodu u kojoj je stradao taj momak i 2 cure povredjene.Policija nije smjela da dodje na lice mjesta dok Čadjo nije otpremnjen na Paprikovac pa helikopterom za VMA!U medjuvremenu je podmetnut ovaj Radenković.Jadno.Toga nema ni u američkim filmovima!

ODGOVORITE
Name

Nenad

30.05.2017 13:03

Da li je to moguce? Pa ovo nema ni u Africkim zemljama gdje jos zive plemena.

ODGOVORITE
Name

xxl

30.05.2017 13:23

MOGUCE .MOGUCE..NEMAMO MI POJMA GDJE ZIVIMO....I SKIM..A MOZDA JE I BOLJE...

Name

Me

30.05.2017 13:32

U Africi nema vise plemena,. Tamo su sad svi modernizovani,. Kina ulaze ogromne novce, I Afrika vrlo dobro napreduje, a Bosna??? Bosna Samo ide u nazad ...

Name

re Nenad

30.05.2017 14:30

To se možda može sresti u Gvineji Bisao i nekim afričkim državama gdje vladaju vojne hunte , kao "boko haram" i sl.

Name

RE Nenad

31.05.2017 04:48

Kada ovi zapadnjaci prave projekcije razvoja raznih zemalja,brojne africke zemlje imaju lijepu perspektivu.Mnogo bolju nego i jedna zemlja sa Balkana.Ali,ima dole i vrlo siromasnih zemalja.Juzna Africka Unija je vec sada pojam za nas.

Name

@ Tip top

30.05.2017 13:09

Nista nisi novo reko za Lukaca i njegove ratne zlocine,sve ima zapisano i dokumentovano.

ODGOVORITE
Name

df

30.05.2017 13:09

Treba laktaski klan hapsiti pa onda mrkonjicki. Cadjo, kokosar Skrbic, Cicic, cucbic, dodik, stankovic, injac itd..

ODGOVORITE
Name

dnk

30.05.2017 22:02

Sve tim redom i jos mnoge ...

Name

Zoki

30.05.2017 13:09

Ovaj sto je ovo pisao,klanjam mu se do zemlje,volio bih ga upoznati da mu stisnem ruku i da mu kazem da je neko ko me je odusevio i ako mu sta znaci ima moju podrsku,tako se treba boriti protiv olosa samo argumentima,blizi se kraj Mafiji sad ce i izbori,ako ne slete prije.

ODGOVORITE
Name

Sara

30.05.2017 13:32

Kako da mu stisneš ruku kad ne postoji?

Name

Hm

30.05.2017 15:36

Sara, kako ne postoji?

Name

Istina

30.05.2017 15:40

Sve sto je napisano je u potpunosti tacno.

Name

T

30.05.2017 13:11

Sve je istina.

ODGOVORITE
Name

Treslo se brdo rodio se mis

30.05.2017 13:38

Toliko mi istina znamo, ali sve se zavrsi na tome.

Name

Kako

30.05.2017 14:03

Ne postoji, covjeka poznajem licno!

Name

šta

31.05.2017 07:11

Šta,bili ste skupa kod Semiza?

Name

T

30.05.2017 13:12

Sve je istina.

ODGOVORITE
Name

100%

30.05.2017 21:15

Imam isti slučaj,sve namješteno,svi znaju i svi se prave da ne znaju.

Name

Zozon

30.05.2017 13:12

Zdanja recenica govori sve o tebi kakav si covjek.Tema ratnih zlocina a Srbin Srbinu smjesta...Ljigavo da ljigavije ne moze biti...

ODGOVORITE
Name

Re

30.05.2017 15:19

Pa jel treba zlocin sakriti? Ako tako mislis ni vjere ni covjeka u tebi nema. A svima ce suditi Onaj gore al tebe to ne zanima koliko vidim. Nema veze, samo mrzi i sakrivaj.

Name

Iskreno...

30.05.2017 13:17

Dali bi gospodin Radovanovic imao ovako dobro pamcenje i "postenje" da je kojim slucajem unaprijedjen a ne suspendovan iz ovih ili onih razloga. Kod nas je opste poznato da nam sve odgovara kada se uvijek ide "niz dlaku", a kada to samo jednom nije tako onda su nam svi krivi. U proslosti smo kao narod, nacija i ovo podneblje imali strasne posljedice zbog krivih, pogresnih, netacnih ili neprovjerenih informacija pa sam misljenja da treba prvo sve dobro provjeriti pa tek onda u javnost izlaziti sa ovakvim "bombasticnim i tendencioznim" tekstovima pisanim od bilo koga i o bilo cemu...

ODGOVORITE
Name

Trge

30.05.2017 15:38

To ne znači ništa, da li je to sve čime imaš nauditi ovom liku koji sam udara na režim. Doduše možda i nije sam, ko zna ko stoji iza njega, pa ga ne smiju ni pipnuti...

Name

Aleksandra Đurović

30.05.2017 20:12

SVE JE ISTINA. Tekst se odnosi na moga sina Nikolu Đurovića, kojeg je ubio Čađo!!! Radinković je podmetnut. Gpodinama se borim za istinu. Pa i ako je Borislava Radovanovića neko "ugrizao" i ako je to povod za njegovo pisanje - ipak mu čestitam od srca. Samo da se ne ubiju Nenad Radinković i Čađo, prije nego Nenad iznese istinu u javnost. Garantujem da je istina sve što je napisano. A gosp. Borislavu želim sve najbolje i da ostane živ i da se idalje bori za istinu. Neka ga dragi Bog čuva

Name

Student

30.05.2017 13:28

Crvena zločinačka organizacija!

ODGOVORITE
Name

Čudim ti se..

30.05.2017 21:26

A što crvena..??!! Zar nije crna, crna da crnja biti ne mere..

Name

Nema nista od toga

30.05.2017 13:46

Bla bla...

ODGOVORITE
Name

Banja luka

30.05.2017 13:47

Zelim svu srecu i podrzavam, zini na sva zvona, nek zagrmi, nek se makar malo ukenjaju!

ODGOVORITE
Name

Mozemo

30.05.2017 14:44

mi zijevati koliko hocemo,nista to ne vrijedi dok pravosude ne profunkcionise.A kad ce nezna se!

Name

vaga

30.05.2017 15:41

"Možemo", zna se, profunkcionisaće kad se u zatvorima poveća broj korumpiranih policajaca, tužioca i sudija, koji love, optužuju i presudjuju kokošare, a krupni organizovani krminal ni da pomisle da pipnu.

Name

Raspad sistema

30.05.2017 13:59

SNSD Prnjavor se zvanicno raspao. Misleci dio napusta stranli i distancira se od lopova. Bravo. Dosta je bilo bagre.

ODGOVORITE
Name

zelje

30.05.2017 14:01

Puste zelje par ljudi koji ne svataju kako se treba biriti protiv Dodikokratije. Zar stvarno mislite da ce necije svedocenje da promijeni bilo sta. Pa zar niste vidjeli hiljadu puta sto Haga sto domacih sudova da nijedna presuda protiv njih ne moze da prode. Imaju sve u saci, strah je njihovo oruzje. Pravdu ne treba cekati, spasite sto se spasiti moze. A moze se, znam i to, al za to potrebna nam je nova Crna ruka, a ovdje ne vidim nikog ko je toliko spreman.

ODGOVORITE
Name

Sistem

30.05.2017 18:16

A tu prnjavorsku grupu nahuskao najveci ljigavac, prevarant i politicki profiter u RS ai BiH Drago(Krado) Kalabic (Kradabic)....E bas je posteno do jaja...

Name

Uslovna

30.05.2017 14:12

Dobice omiljenu kaznu nasih sudija.Uslovnu.

ODGOVORITE
Name

Istina

30.05.2017 14:28

Lukač i pojedinci direktno učestvuju u okrivanju KD kai i mjera prisluškivanja i montiranja procesa i afera.

ODGOVORITE
Name

Stojan

30.05.2017 14:30

Poštovani blogeru,inkriminisana osoba se preziva Radinković a ne Radenković.Mali korak za vjerodostojnost,a veliki za Vas.I BN,takođe.

ODGOVORITE
Name

Kozara

30.05.2017 17:41

Ispitati povezanost Lukaca i Teslickog mafijozera Srdjana Kljecanin a onda povezanost obojice sa ministrom Draganom Boganic.

ODGOVORITE
Name

operativac

30.05.2017 19:43

Po mojim izvorima Cađo je zavrsio naVMA nakon udesa posto je Skrbic organizovao hitan sastanak sa minis. zdravlja Srbije (nedjelja) da bi pokrio let helicom. Hapsenje Radinkovica u Francuskoj je namjestaljka da ga sklone i taj covjek je najsigurniji u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

ris

31.05.2017 07:18

Poštovani g. Radovanoviću. Bio sam u rezervnom sastavu MUP-a RS u ratu. Nagledao se i naslušao kriminalnih radnji sada već aktivnih policajaca. Ostali su isti pa ako hoćete i gori nego u ratu. Ja sam totalno razočaran i nemoćan da bilo šta učinim protiv ovakvih tipova. Zato imam ogromnu želju da uspijete u svojoj namjeri do kraja. Vaš uspjeh bih osjećao kao lični uspjeh. Želim Vam sve najbolje u životu.

ODGOVORITE
Name

komentator

31.05.2017 07:18

Ispitati obavezno ulogu Bajića i Darka Ilića u ovome... oni nisu poduzeli ništa još i nagrađeni kao što su i reketirali specijalce za sporazum jedni 6 mjeseci dobili a drugi 11 godina a bili u istoj pljački... i sad će se ovi što su dobili 6 mjeseci vratiti na posao... kao da ništa nije bilo... a Bajić i Ilić dobri po 100.000 km...to je pravi sorazum...fuj.....kakav lopovluk

ODGOVORITE
Name

znam ga

31.05.2017 07:48

Ovo sto pisem kazacu gde bude trebalo. Cadju znam kad je bio sef izbornog staba zna i on mene kad sam ga istjerao iz kancelarije znam kako je otvorio zlatarsku radnju znam kad je radio za sebe a meni rekao poslo me Sef po pare Mile ga je krtikovao ali muje bio potreban mene licno je otranio iz stranke znam odakle zlato u radnjii nije mi bilo jasno kako je ovlado miletom .Ja sam upozoren od strane sefa cuvaj se malog.Moj egzekutor je meni se javio on radi svoj posao a ja nista zahvaljujuci Cadi.

ODGOVORITE
Name

Papr

31.05.2017 11:36

A gdje je u svoj ovoj priči pošteni Gojko Vasić.....morao bi da nešto zna .....ključna je on karika bio da bi bio neznalac ili naivan.

ODGOVORITE
Name

''

31.05.2017 15:16

A gdje ćete naći sudije da ga osude'.

ODGOVORITE
Name

VUK

31.05.2017 19:39

Ehe da je malo vise ovakvih koji dosta znaju o kriminalu ovih na vlasti a da hoce da kazu sta znaju, nebi se ovi dobro proveli. ali ja sam optimista,dobice oni po guzovima kad tad, istina je jako spora ali doje kad tad...

ODGOVORITE
Name

SPOMINJE SE SVAGDJE

02.06.2017 02:03

Armin Cibra, dugogodišnji šef obezbjeđenja Fahrudina Radončića, napisao je knjigu senzacionalnog sadržaja pod nazivom ""Fahrudin Radončić, mafijaš u podzemlju Balkana".gdje se spominje i njegova bliskost sa Dodikom.

ODGOVORITE
Name

?

02.06.2017 07:17

I? Sad bi trebalo da mi potrčimo i kupimo tu knjigu?