Општа туча: Сијевале песнице, играч изнет са терена!

Дуел регуларне сезоне МЛБ лиге између Вашингрон Нешналса и Сан Франциско Џајантса обележио је мањи прекид због опште туче на терену.

Остали спортови 30.05.2017 | 19:00
Општа туча: Сијевале песнице, играч изнет са терена!
Инцидент се одиграо у осмом инингу, када је ударач и звезда домаћих Брус Харпер кренуо у обрачун за бацачем гостију Хантером Стриклендом.

Стрикленд је, делује намерно, погодио Харпера лоптицом, која је летела око 140 на сат, мало изнад кука, али је Харпер – уместо да крене на прву базу, како правила налажу – одлучио да се физички обрачуна с противником.

"Или идете на прву базу или идете на њега. Нема трећег, а ја сам се одлучио за њега", рекао је Харпер.

Одмах је кренуо ка њему, почевши да му прети палицом, али је убрзо бацио и кацигу и палицу и кренула је међусобна туча. Убрзо су се прикључиле обе екипе, са све играчима који су седели на клупи, а побеснелог Стрикланда морали су да изнесу са терена.

Био је ово први дуел двојице играча од 2014. године, када је Харпер ударио два хоум рана против Стрикленда, а, иако медији истичу да ту лежи разлог за обрачун, Брус каже да то нема никакве везе с овим случајем.

"Не, мислим да нема везе с тим. Поготово јер је од тада прошло три године, а они су у међувремену освојили и Светску серију. Нисам очекивао да ће мирно стајати, али исто тако нисам могао да дозволим да 'прође'. Нисам ни превише размишљао, јер – када вас неко погоди лоптицом која иде том брзином... Одлучио сам да преузмем ствар у своје руке. И, драго ми је да је одреаговао како је одреаговао и ударио ме, уместо да ми се као сви само унео у лице, поштујем га због тога".