БН: Партизан, Звезда и Динамо на ''Турниру пријатељства''!

Четврти по реду Турнир пријатељства, који окупља најбоље фудбалске екипе из региона, биће одржан од 6. до 11. јуна.

Фудбал 31.05.2017 | 12:30
БН: Партизан, Звезда и Динамо на ''Турниру пријатељства''!
Један град, у одређено доба године, ево већ четврту сезону заредом, имун је на промене политичке климе у региону.

То што политичари у последње време затежу и опуштају односе у овом делу Европе, по потребама, не утиче на један леп турнир, који наставља да расте из године у годину.

Турнир пријатељства, који ће се одиграти на теренима етно села "Станишићи", је настао са идејом да на једном месту окупи најталентованије младе играче из целог региона, а са циљем да им омогући да се међусобно друже, да се такмиче и провере где се налазе у односу на конкуренцију. И као такав јединствен је у региону.

Од првог дана, Турнир пријатељства је испунио своју мисију, сваке године је растао, а његов значај и квалитет брзо су препознали европска кућа фудбала (УЕФА), као и сви регионални савези и истовремено му пружили веома значајну подршку. Од прошле године, турнир је почео и сарадњу са УНИЦЕФ-ом.

Као и претходне године, на Турниру пријатељства ће учествовати 16 екипа састављених од играча до 16 година (играчи рођени 2001. године и млађи). Тимови ће бити подељени у 4 групе.

Прва фаза турнира игра се по једнокружном систему (3 кола, свако са сваким), а победници група пласираће се у полуфинале. У полуфиналу ће се састати победник групе А са победником групе Ц, односно победник групе Б са победником групе Д. Трофеј брани новосадска Војводина.

Минулих година, посебну димензију Турниру пријатељства дали су легендарни фудбалски асови који су се дружили са учесницима и подржали читаву идеју. Међу њима су били: Дејан Савићевић, Предраг Мијатовић, Момчило Моца Вукотић, Иван Гудељ, Горан Буњевчевић, Хусреф Мусемић, Радмило Михајловић, Срећко Катанец, Саво Милошевић, Митар Мркела, Бранко Брновић, Маријан Влак, Рефик Шабанаџовић, Владимир Петровић Пижон, Иван Томић, Илија Петковић и многи други.

А група

Црвена звезда, РНК Сплит, Олимпија Љубљана, Борац Бања Лука

Б група

Партизан, Ријека, Слобода Тузла, Будућност Подгорица

Ц група

Динамо Загреб, ОФК Београд, Жељезничар, Спартак Суботица

Д група

Војводина, Осијек, Сарајево, Вардар

Телевизија "Спортклуб" ће, као веома значајан партнер, преносити четири меча дневно, као и завршне борбе за трофеј.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар