BN: Partizan, Zvezda i Dinamo na ''Turniru prijateljstva''!

Četvrti po redu Turnir prijateljstva, koji okuplja najbolje fudbalske ekipe iz regiona, biće održan od 6. do 11. juna.

Fudbal 31.05.2017 | 12:30
BN: Partizan, Zvezda i Dinamo na ''Turniru prijateljstva''!
Jedan grad, u određeno doba godine, evo već četvrtu sezonu zaredom, imun je na promene političke klime u regionu.

To što političari u poslednje vreme zatežu i opuštaju odnose u ovom delu Evrope, po potrebama, ne utiče na jedan lep turnir, koji nastavlja da raste iz godine u godinu.

Turnir prijateljstva, koji će se odigrati na terenima etno sela "Stanišići", je nastao sa idejom da na jednom mestu okupi najtalentovanije mlade igrače iz celog regiona, a sa ciljem da im omogući da se međusobno druže, da se takmiče i provere gde se nalaze u odnosu na konkurenciju. I kao takav jedinstven je u regionu.

Od prvog dana, Turnir prijateljstva je ispunio svoju misiju, svake godine je rastao, a njegov značaj i kvalitet brzo su prepoznali evropska kuća fudbala (UEFA), kao i svi regionalni savezi i istovremeno mu pružili veoma značajnu podršku. Od prošle godine, turnir je počeo i saradnju sa UNICEF-om.

Kao i prethodne godine, na Turniru prijateljstva će učestvovati 16 ekipa sastavljenih od igrača do 16 godina (igrači rođeni 2001. godine i mlađi). Timovi će biti podeljeni u 4 grupe.

Prva faza turnira igra se po jednokružnom sistemu (3 kola, svako sa svakim), a pobednici grupa plasiraće se u polufinale. U polufinalu će se sastati pobednik grupe A sa pobednikom grupe C, odnosno pobednik grupe B sa pobednikom grupe D. Trofej brani novosadska Vojvodina.

Minulih godina, posebnu dimenziju Turniru prijateljstva dali su legendarni fudbalski asovi koji su se družili sa učesnicima i podržali čitavu ideju. Među njima su bili: Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Momčilo Moca Vukotić, Ivan Gudelj, Goran Bunjevčević, Husref Musemić, Radmilo Mihajlović, Srećko Katanec, Savo Milošević, Mitar Mrkela, Branko Brnović, Marijan Vlak, Refik Šabanadžović, Vladimir Petrović Pižon, Ivan Tomić, Ilija Petković i mnogi drugi.

A grupa

Crvena zvezda, RNK Split, Olimpija Ljubljana, Borac Banja Luka

B grupa

Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica

C grupa

Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica

D grupa

Vojvodina, Osijek, Sarajevo, Vardar

Televizija "Sportklub" će, kao veoma značajan partner, prenositi četiri meča dnevno, kao i završne borbe za trofej.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar