Лакташи: Старицу прегазили аутом

Полиција је расвијетлила несвакидашњи покушај прикривања у Лакташима, гдје је, обучавајући вожњу, В. И. (18) усмртио осамдесетдвогодишњакињу фолксваген кедијем, а затим је то заташкано, односно намјештено да је старица пала са мердевина.

Република Српска 30.05.2017 | 10:19
Лакташи: Старицу прегазили аутом
Како је потврђено, случај је откривен након што је у петак, око 16.20 часова, Служба хитне помоћи из Лакташа пријавила Полицијској станици Лакташи да им је довезено тијело старице која је подлегла од повреда наводно задобијених у паду са тавана помоћног објекта. Како истичу из полиције, почетне информације су и упућивале да је у мјесту Попажани старица, усљед губитка равнотеже, пењући се мердевинама на таван, изгубила равнотежу, оклизнула се и пала, те од посљедица повреда преминула.

Испоставило се, међутим, да је ријеч о другој врсти несреће.

"Полицајци су наставили рад на провјерању свих околности везаних за наведени догађај, те на основу предузетих криминалистичко-техничких мјера и радњи, изузетих трагова и других истражних мјера и радњи те изјава свједока, утврдили су да је Р.Г. обучавао лице В.И. да управља возилом, те је усљед неспоразума, В.И. кренуо напријед ВW кедијем и ударио оштећену, прегазио је, а она је од задобијених повреда преминула на путу до Службе хитне помоћи Лакташи", саопштила је Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

У намјери да прикрију шта се догодило, Р.Г. (43), З.И. (52) и Р.З. (29) су, како је саопштено, лажним приказивањем чињеница, односно постављењем мердевина, припремањем трагова на лицу мјеста,  лажно представили  да је осамдесетдвогодињакиња пала са мердевина и од задобијених повреда преминула.

Полиција је ухапсила В.И. (18), Р.Г. (43), З.И. (52) и Р.З. (29).

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

фронтал

30.05.2017 09:20

Старици лака црна земља,а овим бједама нек Бог суди!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

30.05.2017 13:49

По двадесет година свима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

30.05.2017 21:25

Судији колико њему.за примање МИта.?????