Е, ово ЈЕСТЕ појачање за Милан!

Ако се по јутру дан познаје, "росонери" ће наредне сезоне играти важну улогу у Серији А. Доведена су двојица добрих играча, а клуб је у преговорима са још неколико фантастичних фудбалера.

Фудбал 31.05.2017 | 10:00
Е, ово ЈЕСТЕ појачање за Милан!
Први пут од оснивања клуба пре 109 година, Аталанта је сезону у Серији А завршила као најбоље пласирани клуб из Ломбардије.

То, конкретно значи, да је била испред славних комшија из оближње метрополе, Интера и Милана.

Богати клубови из "Града моде" то неће "опростити" сјајном саставу са "Стадио Атлети Аззурри д'Италиа", који је сезону 2016/17 завршио са девет бодова више од "росонера" и десет од "неразура".

Милан и Интер заинтересовани су за неколико играча клуба из Бергама, који је изборио пласман у Лигу Европе, а први који је "мазнут" је понајбољи међу њима, 20-годишњи везиста из Обале Слоноваче, Френк Кесије, којег је скаутирало "пола Европе", рачунајући и Арсенал, Челси…

Кесије је прошао лекарске прегледе у Милану и данас би требало да буде представљен као друго појачање Милана пред сезону 2017/18, у којој ће се седмоструки првак Европе такмичити у квалификацијама за Лигу Европе као шестопласирани тим "калча".

Милан ће, наводно, позајмити стрелца седам голова за "Богињу", уз четири асистенције, на две године, а у међувремену је одређена и откупна цена од 28 милиона евра.

Пре овог стаменог момка, који подједнако добро игра на позицији дефанзивног и централног везисте, "росонери" су довели дефанзивца Виљареала, Матеа Мусакија, за 18 милиона евра, а близу су да се договоре са Реал Мадридом о трансферу Алвара Морате за целих 60 милиона, уз јаку плату за шпанског нападача од осам милиона евра годишње.

У међувремену, медији у Италији тврде да су нови власници Милана, бизнисмени из Кине, ушли у преговоре са Ромом око довођења везисте Рађе Најнголана, као и да је трансфер аса Лиона, Корентина Толиса, близу реализације и то за суму од 35 до 40 милиона евра.

Тешко је рећи да ли ће "росонери" успети да реализују све ове трансфере и да ли ће за то имат довољно новца, али када се упореде ова имена са играчима који су довођени претходних година, делује да је славни клуб коначно почео да вуче праве потезе, који би могли да га врате у Лигу шампиона, за почетак.

Тренер екипе, Вићенцо Монтела, труди се да задржи и оно мало играча који вреде, а један од њих је Сусо, који је продужио уговор са Миланом после сезоне проведене на позајмици у Ђенови.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар