E, ovo JESTE pojačanje za Milan!

Ako se po jutru dan poznaje, "rosoneri" će naredne sezone igrati važnu ulogu u Seriji A. Dovedena su dvojica dobrih igrača, a klub je u pregovorima sa još nekoliko fantastičnih fudbalera.

Fudbal 31.05.2017 | 10:00
E, ovo JESTE pojačanje za Milan!
Prvi put od osnivanja kluba pre 109 godina, Atalanta je sezonu u Seriji A završila kao najbolje plasirani klub iz Lombardije.

To, konkretno znači, da je bila ispred slavnih komšija iz obližnje metropole, Intera i Milana.

Bogati klubovi iz "Grada mode" to neće "oprostiti" sjajnom sastavu sa "Stadio Atleti Azzurri d'Italia", koji je sezonu 2016/17 završio sa devet bodova više od "rosonera" i deset od "nerazura".

Milan i Inter zainteresovani su za nekoliko igrača kluba iz Bergama, koji je izborio plasman u Ligu Evrope, a prvi koji je "maznut" je ponajbolji među njima, 20-godišnji vezista iz Obale Slonovače, Frenk Kesije, kojeg je skautiralo "pola Evrope", računajući i Arsenal, Čelsi…

Kesije je prošao lekarske preglede u Milanu i danas bi trebalo da bude predstavljen kao drugo pojačanje Milana pred sezonu 2017/18, u kojoj će se sedmostruki prvak Evrope takmičiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope kao šestoplasirani tim "kalča".

Milan će, navodno, pozajmiti strelca sedam golova za "Boginju", uz četiri asistencije, na dve godine, a u međuvremenu je određena i otkupna cena od 28 miliona evra.

Pre ovog stamenog momka, koji podjednako dobro igra na poziciji defanzivnog i centralnog veziste, "rosoneri" su doveli defanzivca Viljareala, Matea Musakija, za 18 miliona evra, a blizu su da se dogovore sa Real Madridom o transferu Alvara Morate za celih 60 miliona, uz jaku platu za španskog napadača od osam miliona evra godišnje.

U međuvremenu, mediji u Italiji tvrde da su novi vlasnici Milana, biznismeni iz Kine, ušli u pregovore sa Romom oko dovođenja veziste Rađe Najngolana, kao i da je transfer asa Liona, Korentina Tolisa, blizu realizacije i to za sumu od 35 do 40 miliona evra.

Teško je reći da li će "rosoneri" uspeti da realizuju sve ove transfere i da li će za to imat dovoljno novca, ali kada se uporede ova imena sa igračima koji su dovođeni prethodnih godina, deluje da je slavni klub konačno počeo da vuče prave poteze, koji bi mogli da ga vrate u Ligu šampiona, za početak.

Trener ekipe, Vićenco Montela, trudi se da zadrži i ono malo igrača koji vrede, a jedan od njih je Suso, koji je produžio ugovor sa Milanom posle sezone provedene na pozajmici u Đenovi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar