Званично: Ернесто Валверде нови тренер Барселоне!

Фудбалски клуб Барселона именовао је данас досадашњег тренера Атлетика из Билбаа Ернестеа Валвердеа за свог новог тренера.

Фудбал 29.05.2017 | 23:45
Званично: Ернесто Валверде нови тренер Барселоне!
Валверде је на клупи заменио Луиса Енрикеа, коме је истекао трогодишњи уговор после освајања Купа краља, у суботу.

Одлуку је саопштио председник Барселоне Ђозеп Бартомеу после састанка управног одбора. Валверде (53) је у другој половини осамдесетих година прошлог века играо две сезоне за Барселону, када је тренер био Јохан Кројф.

Он ће званично бити представљен у четвртак.

Шушкало се већ недељама, знало се данима, иако у Барселони и даље тврде да су ето тек данас преломили. Било како, наважније је да је наследник Луиса Енрикеа изабран. Ернесто Валверде и званично је постављен на функцију Барсиног шефа струке.

Уговор је потписан на две плус једну сезону.

"Валверде је велики радник, љубитељ коришћења технологије у фудбалу. Уверени смо да он има знање и искуство да нас води. Такође, Ернесто је познат по томе што се не боји да у ватру гурне и младе играче, а знамо да је то и Барсин начин ћивота", рекао је председник Блаугране Ђозеп Марија Бартомеу.

Валверде је у протекле четири сезоне водио Атлетик из Билбаа, а пре тога је радио и у Валенсији, Олимпијакосу, Виљареалу и Еспањолу. Нимало неважно - током играчке каријере две године је провео баш у Барселони и то под диригентском палицом Јохана Кројфа, а сви знамо какав је он фудбалски иноватор био и колико је тренера образовао.

Помоћници новог шефа струке биће Ђон Аспијазу и Хозе Антонио Позанко.

Луис Енрике иде на заслужени одмор. За три сезоне на стадиону Камп Ноу донео је Блауграни девет трофеја. Није стога ни чудо што му данас сви играчи изражавају захвалност на свему што је учинио за њих, али пре свега за сам клуб.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар