Zvanično: Ernesto Valverde novi trener Barselone!

Fudbalski klub Barselona imenovao je danas dosadašnjeg trenera Atletika iz Bilbaa Ernestea Valverdea za svog novog trenera.

Fudbal 29.05.2017 | 23:45
Zvanično: Ernesto Valverde novi trener Barselone!
Valverde je na klupi zamenio Luisa Enrikea, kome je istekao trogodišnji ugovor posle osvajanja Kupa kralja, u subotu.

Odluku je saopštio predsednik Barselone Đozep Bartomeu posle sastanka upravnog odbora. Valverde (53) je u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka igrao dve sezone za Barselonu, kada je trener bio Johan Krojf.

On će zvanično biti predstavljen u četvrtak.

Šuškalo se već nedeljama, znalo se danima, iako u Barseloni i dalje tvrde da su eto tek danas prelomili. Bilo kako, navažnije je da je naslednik Luisa Enrikea izabran. Ernesto Valverde i zvanično je postavljen na funkciju Barsinog šefa struke.

Ugovor je potpisan na dve plus jednu sezonu.

"Valverde je veliki radnik, ljubitelj korišćenja tehnologije u fudbalu. Uvereni smo da on ima znanje i iskustvo da nas vodi. Takođe, Ernesto je poznat po tome što se ne boji da u vatru gurne i mlade igrače, a znamo da je to i Barsin način ćivota", rekao je predsednik Blaugrane Đozep Marija Bartomeu.

Valverde je u protekle četiri sezone vodio Atletik iz Bilbaa, a pre toga je radio i u Valensiji, Olimpijakosu, Viljarealu i Espanjolu. Nimalo nevažno - tokom igračke karijere dve godine je proveo baš u Barseloni i to pod dirigentskom palicom Johana Krojfa, a svi znamo kakav je on fudbalski inovator bio i koliko je trenera obrazovao.

Pomoćnici novog šefa struke biće Đon Aspijazu i Hoze Antonio Pozanko.

Luis Enrike ide na zasluženi odmor. Za tri sezone na stadionu Kamp Nou doneo je Blaugrani devet trofeja. Nije stoga ni čudo što mu danas svi igrači izražavaju zahvalnost na svemu što je učinio za njih, ali pre svega za sam klub.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar