Интервју - Бане капитен: Играш руску лигу, а идеш по свијету!

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић каже да због географске величине Русије, играчи стичу утисак да играју по целом свету када иду на гостовања.

Фудбал 01.06.2017 | 23:00
Интервју - Бане капитен: Играш руску лигу, а идеш по свијету!
Русија и њена лига се према његовим речима знатно разликују од онога на шта је навикао у Челсију.

"Увек је велика разлика. Свака лига има својих специфичности. Велика промена јесте у сваком случају". Ивановић каже да се првих месеци у Зениту прилагођавао тиму и начину игре у руској Премијер лиги.

"Методи рада се разликују и од тренера до тренера и од лиге до лиге и јако је тешко поредити Челси и Зенит. Моја глава је сада у потпуности концентрисана на репрезентацију, а после тога ћу имати целе прирпреме да прођем са екипом и надам се да ћемо ми у следећој сезони оправдати очекивања", каже Ивановић за Б92.

Једна од великих разлика је и што се у Русији много даље путује на гостовања. Најновији пример је и тим Ска Харабровска који је од Санкт Петербурга удаљен скоро 9.000 километара аутомобилом, а око 6.200 километара ваздушном линијом.

"Чуо сам и мислим да то онако кроз шалу кажем да увек сви ти руски клубови прате помно шта се дешава у другој лиги и навијају против тих тимова који играју далеко. Русија је највећа земља на свету и баш због те величине има неку посебну драж. Играш руску лигу а углавном играш свуда по свету географски" каже у шали Ивановић.

Он додаје да је упркос томе виђао велики број навијача на гостовањима.

"Ми смо сада играли утакмицу у Томску који је ове године био најдаље гостовање и било је много навијача Зенита и стварно је то за сваку похвалу. Толики енузијазам за фудбалом и толико велики пут да би се одгледала једна фудбалска утакмица то се граничи стварно са љубављу" каже Бане.

У новом клубу је почетни период привикавања прошао нешто теже него што се очекивало. Тренер екипе Мирчеа Луческу рекао је да је боље било реализовати трансфер за време летњег прелазног рока јер би онда Ивановић имао шансе да се уклопи боље. Са платом од 4.1 милион евра годишње, трећи је најплаћенији играч у Премијер лиги, а за Зенит је дао по гол и аутогол.

"Мени је мало тешко да причам јер сам дошао на полусезони, чак смо имали мање утакмица у другом делу него у првом. Биле су три доста уједначене екипе, Зенит оцењује ову сезону као јако неуспешну. Клуб са таквим амбицијама и квалитетом није желео да буде ван Лиге шампиона и није желео да не освоји ниједан трофеј. У следећој години морамо да урадимо много тога да исправимо" Критика на његове игре је било и путем медија који су писали о лошој форми дугогодишњег играча лондонских "Плаваца".

"Добро, то је мишљење које је јавно, које су медији направили. Не мислим да сам био у лошој форми, далеко од тога. Лично када сумирам, била је ово једна од тежих сезона за мене, промена клуба после 10 година све то утиче. Али ја сам увек спреман и мотивисан да будем на нивоу на ком треба да будем. Мислим да је битно да прођем целе припреме са екипом"

Репрезентација: Тим расте, против Велса полажемо испит

"Мислим да је основна разлика у резултату. Резултат је у фудбалу тај који прави атмосферу и позитиван набој. Имамо добру атмосферу и добар тим, али се враћам на ту последњу утакмицу где није било баш све идеално и тај пут није водио према Русији, али смо успели на крају те утакмице да забележимо победу".

Ивановић верује да српска репрезентација заслужује да се нађе на великом такмичењу, а Велс је први наредни тест.

"Ова утакмица са Велсом је као завршни испит који сви колективно морамо да прођемо. Доноси много тога и може да однесе много тога, а има и специфичност јер играмо на завршетку сезоне" напомиње Ивановић. Последње велико такмичење на коме је Србија учествовала било је Светско првенство 2010. године у Јужној Африци. Од тада су прошла четири велика такмичења на којима нас није било".

"Све треба да се уклопи и забележи добар резултат. Мислим да се ова екипа у претходним неким циклусима квалификација стварала и даље сматрам да је екипа млада па да може много да уради и напредује", каже капитен Србије. Ивановић додаје да је овај период неусклађен, једни играчи још увек играју у лигама, други су завршили па се треба уједначити њихова припремљеност. "Мислим да је физичка спрема оно што је најбитније код свих у овом тренутку после тешке сезоне. Неки су имали недељу дана слободно, неки и нису, али мислим да је физичка спрема оно што је најважније да се подигне на што већи ниво, а после је све рутина".

Србија против Велса игра 11. јуна у Београду квалификациону утакмицу за светско првенство у Русији 2018. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар