РГ - Јанко: Соузина драма није разлог пораза!

Српски тенисер Јанко Типсаревић рекао је да прекид у финишу другог сета није разлог пораза од Жоаа Соузе на старту Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2017 | 21:45
РГ - Јанко: Соузина драма није разлог пораза!
Типсаревић је добио први сет, али је Португалац преокренуо и успео да дође до тријумфа, резултатом 4:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:2.

Међутим, одлучујући тренутак догодио се у финишу другог сета, када је Жоао претио да ће одбити да настави са игром.

"Није то било ништа страшно. У једном тренутку сам рекао да ћу му дати поен, само да се меч настави. Знао сам шта ће се десити – доћи ће супервизор, рећи како не може ништа да учини и само би се прекинуо ритам. Пауза је трајала 10 минута и ја сам сервирао за сет. Добити казну одузимањем поена није лако, али не знам да ли је требало. Искрено, ретко се дешава да се то догоди на Гренд слему. Мало је прљав играч. Са мном је добар, тренирамо заједно и добри смо у свлачионици, али сам знао да воли мало да драми. Ипак, нема никакве везе та ситуација, имао сам две сет лопте, један лаган форхенд да завршим, тако да та пауза није била одлучујућа да изгубим", рекао је Типсаревић.

При резултату 6:5 и 15:15 судија Седрик Мурије одузео му је поен због псовања.Соуза је изговорио добро познату реченицу "Де пута мадре", а пошто је неколико минута раније опоменут, кажњен је одузимањем поена. Моментално је почео расправу са судијом из Француске и у једном тренутку сео на клупу, одбијајући да настави сусрет.

"Тренер ми је рекао да је изговорио 'пута мадре' неком свом из бокса. Када је изгубио поен, неко из тима га је бодрио, а он га је опсовао. За тако нешто, том јачином гласа, на Гренд слему се добио опомена или казнени поен. Понављам, није ме то омело", додао је Јанко.

Српски играч био је разочаран јер му здравствени проблеми нису омогућили да пружи бољу партију – непосредно пред долазак у Париз је зарадио упалу плућа.

"У недељу сам попио последњи антибиотик. Понекад помислим да је све ово што ми се дешава нека врста теста. Неко ме тестира колико ја заиста желим да се вратим. На ових 7 турнира колико сам одиграо, на 3-4 сам био фелеричан. Колико год глупо то звучало, никад се боље нисам осећао на терену. Лекови су ме разорили јер, верујте ми, играти под антибиотицима није нимало забавно".

Он је потом објаснио како се осећао у последњих неколико дана.

"Када сам дошао у Женеву, нисам се добро осећао. Добио сам високу температуру, скоро 39,5, а потом и неугодну алергијску реакцију. Појавила се по лицу, очима, кренула је ка грлу и завршио сам у болници, на инфузији", закључио је Типсаревић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар