RG - Janko: Souzina drama nije razlog poraza!

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da prekid u finišu drugog seta nije razlog poraza od Žoaa Souze na startu Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2017 | 21:45
RG - Janko: Souzina drama nije razlog poraza!
Tipsarević je dobio prvi set, ali je Portugalac preokrenuo i uspeo da dođe do trijumfa, rezultatom 4:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:2.

Međutim, odlučujući trenutak dogodio se u finišu drugog seta, kada je Žoao pretio da će odbiti da nastavi sa igrom.

"Nije to bilo ništa strašno. U jednom trenutku sam rekao da ću mu dati poen, samo da se meč nastavi. Znao sam šta će se desiti – doći će supervizor, reći kako ne može ništa da učini i samo bi se prekinuo ritam. Pauza je trajala 10 minuta i ja sam servirao za set. Dobiti kaznu oduzimanjem poena nije lako, ali ne znam da li je trebalo. Iskreno, retko se dešava da se to dogodi na Grend slemu. Malo je prljav igrač. Sa mnom je dobar, treniramo zajedno i dobri smo u svlačionici, ali sam znao da voli malo da drami. Ipak, nema nikakve veze ta situacija, imao sam dve set lopte, jedan lagan forhend da završim, tako da ta pauza nije bila odlučujuća da izgubim", rekao je Tipsarević.

Pri rezultatu 6:5 i 15:15 sudija Sedrik Murije oduzeo mu je poen zbog psovanja.Souza je izgovorio dobro poznatu rečenicu "De puta madre", a pošto je nekoliko minuta ranije opomenut, kažnjen je oduzimanjem poena. Momentalno je počeo raspravu sa sudijom iz Francuske i u jednom trenutku seo na klupu, odbijajući da nastavi susret.

"Trener mi je rekao da je izgovorio 'puta madre' nekom svom iz boksa. Kada je izgubio poen, neko iz tima ga je bodrio, a on ga je opsovao. Za tako nešto, tom jačinom glasa, na Grend slemu se dobio opomena ili kazneni poen. Ponavljam, nije me to omelo", dodao je Janko.

Srpski igrač bio je razočaran jer mu zdravstveni problemi nisu omogućili da pruži bolju partiju – neposredno pred dolazak u Pariz je zaradio upalu pluća.

"U nedelju sam popio poslednji antibiotik. Ponekad pomislim da je sve ovo što mi se dešava neka vrsta testa. Neko me testira koliko ja zaista želim da se vratim. Na ovih 7 turnira koliko sam odigrao, na 3-4 sam bio feleričan. Koliko god glupo to zvučalo, nikad se bolje nisam osećao na terenu. Lekovi su me razorili jer, verujte mi, igrati pod antibioticima nije nimalo zabavno".

On je potom objasnio kako se osećao u poslednjih nekoliko dana.

"Kada sam došao u Ženevu, nisam se dobro osećao. Dobio sam visoku temperaturu, skoro 39,5, a potom i neugodnu alergijsku reakciju. Pojavila se po licu, očima, krenula je ka grlu i završio sam u bolnici, na infuziji", zaključio je Tipsarević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar