РГ: Раонић, Гофан и Хрвати сигурни на старту!

Милош Раонић савладао је Стива Дарсиса са 3:0 у сетовима, док је истим резултатом Давид Гофан био бољи од Пол-Анри Матјуа у првом колу Ролан Гароса.  Марин Чилић победио је Ернеста Гулбиса са 3:0, док је Борна Ћорић истим резултатом био бољи од Матијаса Бурга у првом колу Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2017 | 17:45
РГ: Раонић, Гофан и Хрвати сигурни на старту!
Канађанин је у сваком од сетова правио макар по један брејк, притом недозволивши ниједну шансу противнику да се врати у меч. По сетовима је славио 6:3, 6:4, 6:2.

Са друге стране, Белгијанац је са три пута по 6:2 тријумфовао против 120. играча планете и после само сат и 52 минута игре пласирао се у друго коло.

Раонић ће се у борби за трећу рунду састати са бољим из сусрета Рожерио Дутра Да Силва – Михаил Јужни, док ће Гофан играти са Сергејим Стаховским који у три сета победио Јен-Сун Луа.

Од осталих мечева, Јиржи Весели је савладао Џека Сока (3:0), Аљаж Бедене је био бољи од Рајан Херисон (3:1), победио је и Роберто Баутиста-Агут који еј у четири сета савладао Џона Милмана.

Весели ће се састати управо са Беденеом, док је Агут играти против Кукушкина који је у три сета победио Тениса Сандгрена.

Марин Чилић победио је Ернеста Гулбиса са 3:0, док је Борна Ћорић истим резултатом био бољи од Матијаса Бурга у првом колу Ролан Гароса.

Осми тенисер планете у наредном колу састаће се са бољим из дуела Константин Кравчук – Федерицо Делбонис, док ће Ћорић у борби за трећу рунду за противника имати Стива Џонсона који је после пет сетова био бољи од Јуичија Сугите.

Чилић је приказао веома сигурну игру у сва три сета, неизгубивши нити један свој сервис, а по сетовима је било три пута по 6:3. Доминанту игру пружио је и његов сунардник Борна Ћорић који је са 7:6, 6:3, 6:2 био бољи од 156. играча планете.

Млади играч елиминисао је Бурга, који је прошле сезоне умало приредио изненађење, пошто је играо пет сетова са Ендијем Маријем. Међутим, овога пута није успео да пружи сличан отпор па је већ у првом колу елиминисан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар