RG: Raonić, Gofan i Hrvati sigurni na startu!

Miloš Raonić savladao je Stiva Darsisa sa 3:0 u setovima, dok je istim rezultatom David Gofan bio bolji od Pol-Anri Matjua u prvom kolu Rolan Garosa.  Marin Čilić pobedio je Ernesta Gulbisa sa 3:0, dok je Borna Ćorić istim rezultatom bio bolji od Matijasa Burga u prvom kolu Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2017 | 17:45
RG: Raonić, Gofan i Hrvati sigurni na startu!
Kanađanin je u svakom od setova pravio makar po jedan brejk, pritom nedozvolivši nijednu šansu protivniku da se vrati u meč. Po setovima je slavio 6:3, 6:4, 6:2.

Sa druge strane, Belgijanac je sa tri puta po 6:2 trijumfovao protiv 120. igrača planete i posle samo sat i 52 minuta igre plasirao se u drugo kolo.

Raonić će se u borbi za treću rundu sastati sa boljim iz susreta Rožerio Dutra Da Silva – Mihail Južni, dok će Gofan igrati sa Sergejim Stahovskim koji u tri seta pobedio Jen-Sun Lua.

Od ostalih mečeva, Jirži Veseli je savladao Džeka Soka (3:0), Aljaž Bedene je bio bolji od Rajan Herison (3:1), pobedio je i Roberto Bautista-Agut koji ej u četiri seta savladao Džona Milmana.

Veseli će se sastati upravo sa Bedeneom, dok je Agut igrati protiv Kukuškina koji je u tri seta pobedio Tenisa Sandgrena.

Marin Čilić pobedio je Ernesta Gulbisa sa 3:0, dok je Borna Ćorić istim rezultatom bio bolji od Matijasa Burga u prvom kolu Rolan Garosa.

Osmi teniser planete u narednom kolu sastaće se sa boljim iz duela Konstantin Kravčuk – Federico Delbonis, dok će Ćorić u borbi za treću rundu za protivnika imati Stiva Džonsona koji je posle pet setova bio bolji od Juičija Sugite.

Čilić je prikazao veoma sigurnu igru u sva tri seta, neizgubivši niti jedan svoj servis, a po setovima je bilo tri puta po 6:3. Dominantu igru pružio je i njegov sunardnik Borna Ćorić koji je sa 7:6, 6:3, 6:2 bio bolji od 156. igrača planete.

Mladi igrač eliminisao je Burga, koji je prošle sezone umalo priredio iznenađenje, pošto je igrao pet setova sa Endijem Marijem. Međutim, ovoga puta nije uspeo da pruži sličan otpor pa je već u prvom kolu eliminisan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar