Севиља неће Јоветића, али Французи хоће!

Прва понуда 10. 000. 000 евра! Шпанцима је прескупо да плате откупну цену.

Фудбал 30.05.2017 | 19:30
Севиља неће Јоветића, али Французи хоће!
Играо је у Италији, Енглеској, Шпанији, а изгледа да је дошло време и за Француску! Стевањоветић би могао да настави каријеру у најтрофејнијем француском клубу - Олимпику из Марсеља!

Црногорски нападач је претходну полусезону провео на позајмици из Интера у Севиљи. Шпанци су зимус договорили откупну цену од 14.000.000 евра, изгледало је у једном тренутку да ће радо платити поменуту суму, али сада је ситуација другачија. Можда и због одлазака тренера Сампаолија и директора Монћија, охладио се интерес Андалужана да откупе Црногорца који је сјајно отворио каријеру у Севиљи, донео јој и победу над Реал Мадридом, али се касније уклопио у сивило екипе која је упала у кризу.

Сада је Севиљи прескупо да плати договорену откупну цену и дигла је руке од Јоветића. Црногорац је и даље под уговором са Интером, али ни он, ни клуб не желе да наставе сарадњу. Интеру се жури да што пре заврши послове око играча на позајмицама и обезбеди новац за прелазни рок и поштовање финансијског фер-плеја.

Као први кандидат за довођење Јоветића се јавио Олимпик из Марсеља. Француски клуб има велике планове да се врати на стазе старе славе и има услове да то и учини. Жели да доведеЈоветића уместо Гомиса који напушта клуб...

Откако је јесенас амерички милијардер Френк Мекорт купио славни клуб, вукао је амбициозне и занимљиве потезе. Довео је Андонија Зубизарету за спортског директора, аРудија Гарсију за тренера. А онда је у зимском прелазном року обезбедио плејаду појачања од којих је свакако најзвучније Димитри Паје који је плаћен 30.000.000 евра Вест Хему, купљен је и Монпељеов архитекта Морган Сансон, а на Велодром је као слободан играч стигао и искусни Патрис Евра. То је био само почетак великих планова славног клуба, а оно право се очекује у летњем прелазном року.

Стеван Јоветић је велика жеља директора Зубизарете, а и тренер Гарсија је дао зелено светло. Прва понуда Интеру износи 10.000.000 евра. То није оно чему су се Неразури надали, али ако не дође нека већа, могуће је да ће прихватити предлог са Велодрома. Треба истаћи и да Јоветић зарађује 3.100.000 евра нето и да неће пристати на смањење плате, па ће Французи морати да пронађу заједнички језик и са њим.  

Јоветићев агент Фали Рамадани је недавно истакао да за играча постоји велико интересовање и да има неколико понуда. Марсељ је први кренуо, чекају се и остали, а Интеру се жури...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар