Sevilja neće Jovetića, ali Francuzi hoće!

Prva ponuda 10. 000. 000 evra! Špancima je preskupo da plate otkupnu cenu.

Fudbal 30.05.2017 | 19:30
Sevilja neće Jovetića, ali Francuzi hoće!
Igrao je u Italiji, Engleskoj, Španiji, a izgleda da je došlo vreme i za Francusku! StevanJovetić bi mogao da nastavi karijeru u najtrofejnijem francuskom klubu - Olimpiku iz Marselja!

Crnogorski napadač je prethodnu polusezonu proveo na pozajmici iz Intera u Sevilji. Španci su zimus dogovorili otkupnu cenu od 14.000.000 evra, izgledalo je u jednom trenutku da će rado platiti pomenutu sumu, ali sada je situacija drugačija. Možda i zbog odlazaka trenera Sampaolija i direktora Monćija, ohladio se interes Andalužana da otkupe Crnogorca koji je sjajno otvorio karijeru u Sevilji, doneo joj i pobedu nad Real Madridom, ali se kasnije uklopio u sivilo ekipe koja je upala u krizu.

Sada je Sevilji preskupo da plati dogovorenu otkupnu cenu i digla je ruke od Jovetića. Crnogorac je i dalje pod ugovorom sa Interom, ali ni on, ni klub ne žele da nastave saradnju. Interu se žuri da što pre završi poslove oko igrača na pozajmicama i obezbedi novac za prelazni rok i poštovanje finansijskog fer-pleja.

Kao prvi kandidat za dovođenje Jovetića se javio Olimpik iz Marselja. Francuski klub ima velike planove da se vrati na staze stare slave i ima uslove da to i učini. Želi da dovedeJovetića umesto Gomisa koji napušta klub...

Otkako je jesenas američki milijarder Frenk Mekort kupio slavni klub, vukao je ambiciozne i zanimljive poteze. Doveo je Andonija Zubizaretu za sportskog direktora, aRudija Garsiju za trenera. A onda je u zimskom prelaznom roku obezbedio plejadu pojačanja od kojih je svakako najzvučnije Dimitri Paje koji je plaćen 30.000.000 evra Vest Hemu, kupljen je i Monpeljeov arhitekta Morgan Sanson, a na Velodrom je kao slobodan igrač stigao i iskusni Patris Evra. To je bio samo početak velikih planova slavnog kluba, a ono pravo se očekuje u letnjem prelaznom roku.

Stevan Jovetić je velika želja direktora Zubizarete, a i trener Garsija je dao zeleno svetlo. Prva ponuda Interu iznosi 10.000.000 evra. To nije ono čemu su se Nerazuri nadali, ali ako ne dođe neka veća, moguće je da će prihvatiti predlog sa Velodroma. Treba istaći i da Jovetić zarađuje 3.100.000 evra neto i da neće pristati na smanjenje plate, pa će Francuzi morati da pronađu zajednički jezik i sa njim.  

Jovetićev agent Fali Ramadani je nedavno istakao da za igrača postoji veliko interesovanje i da ima nekoliko ponuda. Marselj je prvi krenuo, čekaju se i ostali, a Interu se žuri...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar