Милан дигао понуду Донаруми, али се коцка са клаузулом!

Три могуће замене на голу. . .  Росонери понудили боље услове после ултиматума и препуцавања са Рајолом!

Фудбал 30.05.2017 | 17:00
Милан дигао понуду Донаруми, али се коцка са клаузулом!
Милан чини све што може како би задржао Ђанлуиђија Донаруму. Прво су пробали милом, онда силом, сада су изашли са новом понудом...

Предлог о уговору вредном 3.500.000 евра годипње малди голман и његов менаџер Мино Рајола нису прихватили. Потом су се појавил спекулације да ће Милан казнитиДонаруму селидбом на трибине ако не потпише нови уговор и потом га пустити без обештећења у лето следеће године. Рајола је још једном поручио да му се не жури и наставио да игра своју игру, а сада су Росонери опет уложили напоре.

Милан је подигао понуду на 4.000.000 евра годишње. Што је више него пристојна плата за 18-годишњака. Спремни су и да убаце фиксну откупну клаузулу ако се екипа не пласира у Лиги шампиона. То је прилично ризичан потез, Милан се опасно коцка. Следеће сезоне ће четири клуба из Серије А изборити директан пласман у Лигу шампиона, проходност је много лакша него до сада, али ту су недодирљиви Јуве, затим Рома, Наполи, Интер, Лацио... Росонерима неће бити лако да се врате у елиту чак и ако доведу сва појачања коју су намерили.

Зато је клаузула озбиљан ризик. Али то је оно што је Рајола тражио. Препредени менаџер је истицао да нису паре битне, већ Миланова будућност. Сада Росонери стављају главу на пањ и ризикују. Ако се врате у Лигу шампиона, значи да су Рајолини захтеви испуњени и даДонарума вити на путу да оствари спортске циљеве. Ако се не врате, ето прилике за Рајолуда направи велики трансфер...

"Надамо се да ћемо задржати Ђиђа. То не зависи само од срца, већ и од наше понуде. Наша жеља је да направимо финансијске напоре и продужимо уговор. Спремни смо да учинимо све иако је његова реч последња", рекао је Миланов директор Марко Фасоне.   

Међутим, док чека одговор, Милан размишља и о другој опцији. Чак и ако казне Донарумуселидбом на трибине до истека уговора, то значи да морају да нађу новпог голмана. Недавно су продали Дијега Лопеза, алтернатива је искусни Сторари али он није решење за првог голмана. Помињу се Икер Касиљас којем истиче уговор са Портом, затим маркети који је резерва у Лацију, а Милан га је желео и раније. Трећа опција је Војћех Шченсни којем истиче позајмица у Роми. Вучица га неће задржати, Арсеналу није потребан, а жели га и Наполи уместо Пепеа Реине.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар