Milan digao ponudu Donarumi, ali se kocka sa klauzulom!

Tri moguće zamene na golu. . .  Rosoneri ponudili bolje uslove posle ultimatuma i prepucavanja sa Rajolom!

Fudbal 30.05.2017 | 17:00
Milan digao ponudu Donarumi, ali se kocka sa klauzulom!
Milan čini sve što može kako bi zadržao Đanluiđija Donarumu. Prvo su probali milom, onda silom, sada su izašli sa novom ponudom...

Predlog o ugovoru vrednom 3.500.000 evra godipnje maldi golman i njegov menadžer Mino Rajola nisu prihvatili. Potom su se pojavil spekulacije da će Milan kaznitiDonarumu selidbom na tribine ako ne potpiše novi ugovor i potom ga pustiti bez obeštećenja u leto sledeće godine. Rajola je još jednom poručio da mu se ne žuri i nastavio da igra svoju igru, a sada su Rosoneri opet uložili napore.

Milan je podigao ponudu na 4.000.000 evra godišnje. Što je više nego pristojna plata za 18-godišnjaka. Spremni su i da ubace fiksnu otkupnu klauzulu ako se ekipa ne plasira u Ligi šampiona. To je prilično rizičan potez, Milan se opasno kocka. Sledeće sezone će četiri kluba iz Serije A izboriti direktan plasman u Ligu šampiona, prohodnost je mnogo lakša nego do sada, ali tu su nedodirljivi Juve, zatim Roma, Napoli, Inter, Lacio... Rosonerima neće biti lako da se vrate u elitu čak i ako dovedu sva pojačanja koju su namerili.

Zato je klauzula ozbiljan rizik. Ali to je ono što je Rajola tražio. Prepredeni menadžer je isticao da nisu pare bitne, već Milanova budućnost. Sada Rosoneri stavljaju glavu na panj i rizikuju. Ako se vrate u Ligu šampiona, znači da su Rajolini zahtevi ispunjeni i daDonaruma viti na putu da ostvari sportske ciljeve. Ako se ne vrate, eto prilike za Rajoluda napravi veliki transfer...

"Nadamo se da ćemo zadržati Điđa. To ne zavisi samo od srca, već i od naše ponude. Naša želja je da napravimo finansijske napore i produžimo ugovor. Spremni smo da učinimo sve iako je njegova reč poslednja", rekao je Milanov direktor Marko Fasone.   

Međutim, dok čeka odgovor, Milan razmišlja i o drugoj opciji. Čak i ako kazne Donarumuselidbom na tribine do isteka ugovora, to znači da moraju da nađu novpog golmana. Nedavno su prodali Dijega Lopeza, alternativa je iskusni Storari ali on nije rešenje za prvog golmana. Pominju se Iker Kasiljas kojem ističe ugovor sa Portom, zatim marketi koji je rezerva u Laciju, a Milan ga je želeo i ranije. Treća opcija je Vojćeh Ščensni kojem ističe pozajmica u Romi. Vučica ga neće zadržati, Arsenalu nije potreban, a želi ga i Napoli umesto Pepea Reine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar