Сити завршио и други посао, али рекорд није пао!

Пеп добио голмана с којим ће нападати! Већ потрошено 100. 000. 000 евра!

Фудбал 29.05.2017 | 18:45
Сити завршио и други посао, али рекорд није пао!
Бернардо Силва је отворио сезону потписа, следећи је Едерсон. Бразилски голман је допутовао у Манчестер на потписивање уговора са Ситијем. Чека се да прође лекарске прегледе и да стави параф на уговор са Грађанима као друго велико појачање овог лета...

„Ово је моја последња утакмица за Бенфику“, рекао је синоћ Едерсон после финала Купа Португалије.

Иако се шушкало да ће енглески клуб за 23-годишњег голмана издвојити преко 50.000.000 евра и срушити рекорд у висини трансфера када су голмани у питању, то се ипак неће десити. Последње информације са Острва гласе да ће трансфер износити 34.800.000 фунти што је округло 40.000.000 евра. То Едерсона чини другим најскупљим голманом у историји фудбала. Рекорд Ђанлуиђија Буфона није срушен. Подсетимо, Јувентус је у лето 2001. године платио Парми за 52.880.000 евра за Буфона...

Неки енглески таблоиди и даље тврде да је тренасфер Едерсона већи и да може да нарасте до 50.000.000 евра, али прва опција кје далеко вероватнија и долази од озбиљнијих извора са фудбалске пијаце.

Бенфика је направила фантастичан посао са Едерсоном. Довела га је као тинејџера из Сао Паула. Имао је само 16 година. Калио се кроз млађе категорије лисабонских Орлова, а онда је отпуштен после две године. Кроз нижелигаше је дошао до Рио Авеа одакле га је Бенфика опет купила за 500.000 евра. Прошле године је у току сезоне сменио са гола Бенфике славног земљака Жулија Цезара и постао нова голманска звезда. Ове сезоне је био стандардан на голу Бенфике и привукао интерес бројних богатијих клубова међу којима је Манчестер Сити.

Међутим, Бенфика ће од трансфера инкасирати само половину укупне суме. Преосталих 50 одсто припада Едерсоновом бившем клубу Рио Авеу и његовом менаџеру ЖоржуМендесу. Рио Аве ће инаксирати 30 одсто од трансфера, а Мендес преосталих 20 одсто. 

Поред голманских и дефанзивних квалитета, Гвардиолу је код Едерсона одушевила и способност да Бразилац учествује у игри, да добро игра ногом и посбено га издваја то што има невероватне прецизне дуге лопте. У стању је да „погоди“ нападача преко целог терена. Ове сезоне је већ уписао једну калсичну асистенцију, а раније је чак постизао и голове у млађим категоријама с гола на гол.

Њега чека позиција стартера с обзиром да је летошње појачање Клаудио Браво разочарао. Још се не зна да ли ће Чилеанац остати у клубу и бити резерва Едерсону или ће бити продат. Зна се да је клуб напустио Вили Кабаљеро, а да ће Џо Харт по повратку са позајмице из Торина опет бити позајмљен или продат. Ако оде и Браво, Сити ће из Реал Сосиједада повућиХеронима Руљија којег су капарисали још прошлог лета.

Углавном, Манчестер Сити је добио голмана за наредних неколико деценија, а Гвардиолаје добио чувара мреже по свом укусу који ће радити оно што су радили Валдес у Барселони иНојер у Бајерну - играти фудбал и бранити.

Промоција Едерсона се очекује данас или сутра, а следећа појачња ће бити Бенжамин Мендии Кајл Вокер. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар