Siti završio i drugi posao, ali rekord nije pao!

Pep dobio golmana s kojim će napadati! Već potrošeno 100. 000. 000 evra!

Fudbal 29.05.2017 | 18:45
Siti završio i drugi posao, ali rekord nije pao!
Bernardo Silva je otvorio sezonu potpisa, sledeći je Ederson. Brazilski golman je doputovao u Mančester na potpisivanje ugovora sa Sitijem. Čeka se da prođe lekarske preglede i da stavi paraf na ugovor sa Građanima kao drugo veliko pojačanje ovog leta...

„Ovo je moja poslednja utakmica za Benfiku“, rekao je sinoć Ederson posle finala Kupa Portugalije.

Iako se šuškalo da će engleski klub za 23-godišnjeg golmana izdvojiti preko 50.000.000 evra i srušiti rekord u visini transfera kada su golmani u pitanju, to se ipak neće desiti. Poslednje informacije sa Ostrva glase da će transfer iznositi 34.800.000 funti što je okruglo 40.000.000 evra. To Edersona čini drugim najskupljim golmanom u istoriji fudbala. Rekord Đanluiđija Bufona nije srušen. Podsetimo, Juventus je u leto 2001. godine platio Parmi za 52.880.000 evra za Bufona...

Neki engleski tabloidi i dalje tvrde da je trenasfer Edersona veći i da može da naraste do 50.000.000 evra, ali prva opcija kje daleko verovatnija i dolazi od ozbiljnijih izvora sa fudbalske pijace.

Benfika je napravila fantastičan posao sa Edersonom. Dovela ga je kao tinejdžera iz Sao Paula. Imao je samo 16 godina. Kalio se kroz mlađe kategorije lisabonskih Orlova, a onda je otpušten posle dve godine. Kroz niželigaše je došao do Rio Avea odakle ga je Benfika opet kupila za 500.000 evra. Prošle godine je u toku sezone smenio sa gola Benfike slavnog zemljaka Žulija Cezara i postao nova golmanska zvezda. Ove sezone je bio standardan na golu Benfike i privukao interes brojnih bogatijih klubova među kojima je Mančester Siti.

Međutim, Benfika će od transfera inkasirati samo polovinu ukupne sume. Preostalih 50 odsto pripada Edersonovom bivšem klubu Rio Aveu i njegovom menadžeru ŽoržuMendesu. Rio Ave će inaksirati 30 odsto od transfera, a Mendes preostalih 20 odsto. 

Pored golmanskih i defanzivnih kvaliteta, Gvardiolu je kod Edersona oduševila i sposobnost da Brazilac učestvuje u igri, da dobro igra nogom i posbeno ga izdvaja to što ima neverovatne precizne duge lopte. U stanju je da „pogodi“ napadača preko celog terena. Ove sezone je već upisao jednu kalsičnu asistenciju, a ranije je čak postizao i golove u mlađim kategorijama s gola na gol.

Njega čeka pozicija startera s obzirom da je letošnje pojačanje Klaudio Bravo razočarao. Još se ne zna da li će Čileanac ostati u klubu i biti rezerva Edersonu ili će biti prodat. Zna se da je klub napustio Vili Kabaljero, a da će Džo Hart po povratku sa pozajmice iz Torina opet biti pozajmljen ili prodat. Ako ode i Bravo, Siti će iz Real Sosijedada povućiHeronima Ruljija kojeg su kaparisali još prošlog leta.

Uglavnom, Mančester Siti je dobio golmana za narednih nekoliko decenija, a Gvardiolaje dobio čuvara mreže po svom ukusu koji će raditi ono što su radili Valdes u Barseloni iNojer u Bajernu - igrati fudbal i braniti.

Promocija Edersona se očekuje danas ili sutra, a sledeća pojačnja će biti Benžamin Mendii Kajl Voker. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar