Потврђено: Савановић у пензији!

Бивши репрезентативац Србије Душко савановић завршио је професионалну кошаркашку каријеру у 33. години, објавио је његов менаџер Мишко Ражнатовић.  Мишко: Душко, хвала за све! Познати кошаркашки менаџер на емотиван начин захвалио се Душку Савановићу, после објаве да завршава каријеру.

Кошарка 29.05.2017 | 18:15
Потврђено: Савановић у пензији!
Савановић је широј јавности у Србији нарочито постао познат док је селектор репрезентације Србије био Душан Ивковић.

Остаје упамћен као крилни центар који је у утакмицама противницима често "продавао" баскеташке финте.

"Једна сјајна каријера је завршена. Желео бих лично да се захвалим Душку Савановићу за све што је урадио за нашу агенцију и европску кошарку" написао је Ражнатовић на Твитеру.

Савановић је последњу сезону каријере био члан Динамо Сасараија, а према инфомрацијама које су се појавиле пре ва дана могао би да паркет замени функцијом у клубу.

Крилни центар је у каријери играо за ФМП, коме је помогао да дође до титуле у АБА лиги 2006. године. Играо је за Бајерн, Анадолу Ефес, Валенсију, Кахасол Севиљу, Уникс.

У репрезентативном дресу је дошао до четвртог места у Истанбулу 2010. када је после пораза у полуфиналу од Турске, Србија изгубила у мечу за бронзу од Литваније. Играо је за Србију 2011. године на Европском првенству, када је Србија била 8 на првенству.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар