Potvrđeno: Savanović u penziji!

Bivši reprezentativac Srbije Duško savanović završio je profesionalnu košarkašku karijeru u 33. godini, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović.  Miško: Duško, hvala za sve! Poznati košarkaški menadžer na emotivan način zahvalio se Dušku Savanoviću, posle objave da završava karijeru.

Košarka 29.05.2017 | 18:15
Potvrđeno: Savanović u penziji!
Savanović je široj javnosti u Srbiji naročito postao poznat dok je selektor reprezentacije Srbije bio Dušan Ivković.

Ostaje upamćen kao krilni centar koji je u utakmicama protivnicima često "prodavao" basketaške finte.

"Jedna sjajna karijera je završena. Želeo bih lično da se zahvalim Dušku Savanoviću za sve što je uradio za našu agenciju i evropsku košarku" napisao je Ražnatović na Tviteru.

Savanović je poslednju sezonu karijere bio član Dinamo Sasaraija, a prema infomracijama koje su se pojavile pre va dana mogao bi da parket zameni funkcijom u klubu.

Krilni centar je u karijeri igrao za FMP, kome je pomogao da dođe do titule u ABA ligi 2006. godine. Igrao je za Bajern, Anadolu Efes, Valensiju, Kahasol Sevilju, Uniks.

U reprezentativnom dresu je došao do četvrtog mesta u Istanbulu 2010. kada je posle poraza u polufinalu od Turske, Srbija izgubila u meču za bronzu od Litvanije. Igrao je za Srbiju 2011. godine na Evropskom prvenstvu, kada je Srbija bila 8 na prvenstvu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar