Чепурин одрадио аванс патријарха

Председник Републике Србије Томислав Николиц́ одликовао је орденом Српске заставе другог степена амбасадоре Русије, Белорусије и Азербејџана, Александра Чепурина, Владимира Чушева и Елдара Хасанова.

Србија 29.05.2017 | 14:43
Чепурин одрадио аванс патријарха
Амбасадори су одликовани, како стоји у указима, због заслуга у развијању и учвршц́ивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Србије и Русије, Белорусије и Азербејџана.

За белоруског амбасадора Владимира Чушева, одликовање је дирљив и битан тренутак његовог живота, знак пријатељства, сарадње и разумевања две земље.

Парламенти, председници, владе и министарства спољних послова две земље заједно су радили на учвршц́ивању пријатељских односа и продубљивању сарадње, рекао је Чушев.

„Желим да се захвалим председнику Републике лично и, са своје стране, да му честитам на одликовању Републике Белорусије. Пре неколико дана, он је био високи гост Белорусије и одликован је нашим орденом Пријатељства народа“, рекао је Чушев, захваљујуц́и се на одликовању.

Захваљујуц́и се на одликовању, руски амбасадор Александар Чепурин рекао је да је оно за њега велика част.



Томислав Николиц́ достојанствено је био на челу Србије пет година, рекао је Чепурин. Николиц́ је много тога учинио за српски народ, као и за развој руско–српских односа, додао је.

„Две недеље пошто сам дошао у Београд, позвали су ме у Патријаршију где ми је патријарх уручио повељу. Повеља је била уручена и другима. Био сам врло зачуђен, пошто сам тек дошао, а вец́ ми уручују повељу. Претпоставио сам да је то аванс, што се патријарху веома допало. Више пута ми је понављао да морам да одрадим тај аванс. Господине председниче, Ваше одликовање схватам као аванс и потрудиц́у се да тај аванс одрадим. Надам се да ц́емо још много тога корисног заједно да урадимо“, рекао је Чепурин.

Амбасадор Чепурин је, у знак захвалности, председнику Николиц́у уручио икону Светог Сергија Радоњешког, коју је освештао руски патријарх Кирил.

Азербејџански амбасадор Елдар Хасанов одликовање схвата као знак према даљем развоју односа Србије и Азербејџана.

„Данас се наши братски, партнерски и стратешки односи свеобухватно и динамично развијају и Ви, господине председниче, у томе имате огромних заслуга“, рекао је Хасанов.

Извор: Спутњик

Коментари / 0

Оставите коментар